• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

jak rozpoznac ze gupiczka juz skonczyla rodzic?

witam. moja samiczka gupika wlasnie dzis urodzila 5 mlodych po jakiejs pol godz juz ich jest 7. Smile
Po czym moge rozpoznać,że juz skonczyła rodzić??
prosze o pomoc,ponieważ dopiero zaczynam z akwarystyka.
pzdr.

Jeśli rodzi po raz pierwszy to urodzi 1-10 młodych. Jak skończy rodzić, zrobi się o wiele chudsza.
Pozdrawiam, Lucy

Lucy napisał(a):Jeśli rodzi po raz pierwszy to urodzi 1-10 młodych. Jak skończy rodzić, zrobi się o wiele chudsza.
Pozdrawiam, Lucy

moja rodziła pierwszy raz i dała 30 młodych....
także wiesz>
A kiedy skończy nie wiadomo.
U mnie była chudsza i myślałem że koniec, a po 15 min znalazłem w kotniku 4 młode.

Poród trwał 2,5 godz.

Po co Ci jest potrzebne kiedy skończy rodzić?
Jak chcesz odłowić to odłów jak zobaczysz, że młodych nie przybiera, a samica zrobiła się chudsza.

Masz pytania - 600-717-223

gg: 6643531

http://aquaparadise.fora.pl/ - Zapraszamy :)
www.jokeru.cba.pl

Piszę poprawnie po polsku

Nie łatwo jest powiedzieć kiedy skończy.Zależy też to od ilości potomstwa(nie zawsze),wiek i wielkość samicy.
Nie ma na to teorii.Tak jak na poród człowieka. Wink

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

Shy 

TongueMasz szczęścieCool. Big GrinMoja w ciągu pół Rolleyesgodziny urodziła 13 żywychSmile i 1 nieżywąSad.Wink

gupik3 napisał(a):
Lucy napisał(a):Jeśli rodzi po raz pierwszy to urodzi 1-10 młodych. Jak skończy rodzić, zrobi się o wiele chudsza.
Pozdrawiam, Lucy

moja rodziła pierwszy raz i dała 30 młodych....
także wiesz>
A kiedy skończy nie wiadomo.
U mnie była chudsza i myślałem że koniec, a po 15 min znalazłem w kotniku 4 młode.

Poród trwał 2,5 godz.

To miałaś szczęście Big Grin Big Grin Big Grin

Czesc mam w ciąży z dwie samice gupika i nie wiem gdzie i kiedy mam je odseparować bo nie mam kotnika. Akwarium mam przedzielone na 2 części w jednej mam bojownika a w drugiej gupiki i inne ryby. Zastanawiałam się czy bojownik byłby zagrożeniem dla narybku gupika. Bojak nie to bym te samice przełożyła do części od bojownika. Powiedzcie mi czy moge tak zrobić? Pozdrawiam.

Bojownik zje ci młode. Lecz jeśli część dla gupików i innych ryb jest dużo roślin to spokojnie mogą tam rodzić. Młode schowają się w roślinach.

rybki są kotne nie są w ciąży Big Grin
Pozdrawiam.

Skocz do: