• 16 Głosów - 3.38 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaka obsada do Twojego akwarium?

nieWink w sam raz

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

bercia289 napisał(a):nieWink w sam raz

ok. Wielkie dzięki! Rolleyes najpóźniej za miesiąc (akw. dojrzewa) pokarzę pierwsze zdjęcia w galerii.

A co mogłabym dać do 80l? Tak się zastanawiam czy by nie zrobić neonarium... Ale nie wiem Tongue Dawajcie jakieś propozycje obsady XD

Osobiście ostatnio jestem zwolennikiem razbor klinowych, 15 sztuk w twoim akwa pięknie by się prezentowało, na dno ze 4 otoski i kiryski (pstre bardzo ładne) i masz super ameryke południowa Smile ja mam w akwa 80l 7 razbor i 8 neonów i teraz jakbym kupował na nowy rybki kupiłbym właśnie 12-14 razborek :] Obsada ładna, dopasowana, nie trudna w utrzymaniu.

Razbory są z Azji.Otosków min 5.

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

Lucy napisał(a):A co mogłabym dać do 80l? Tak się zastanawiam czy by nie zrobić neonarium... Ale nie wiem Tongue Dawajcie jakieś propozycje obsady XD

Proponuję Ci trzymać się biotopu:
1. Azja
- razbora klinowa 12
- prętnik karłowaty 2 x 1+2
2. Ameryka Pd
- drobnoustki Beckforda 12
- otoski 6
- ramirezki 1+1

Pierrot dzięki Smile Chyba wykorzystam Azję... Big Grin

Hej postanowiłam sobie założyć drugie malutkie akwarium - 30l coś w stylu japońskim. Mam takie pytanie czy mogę w nim mieć:
10x neon innesa LUB 10x microrasbora galaxy
5x kirysek panda
krewetki?

buziaczek555 napisał(a):Hej postanowiłam sobie założyć drugie malutkie akwarium - 30l coś w stylu japońskim. Mam takie pytanie czy mogę w nim mieć:
10x neon innesa LUB 10x microrasbora galaxy
5x kirysek panda
krewetki?

Za mało na neony i razbory, krewetki+ akwa japońskie-idealne rozwiązanieWink

Nie może być w tym żadnych ryb? Nie chodzi mi neony i razbory razem, tylko albo jeden albo drugi gatunek

Skocz do: