Mam takie pytanie. Jak poznać ze jest kotna molinezja balonowa? Bo po tym, że bedzie grubsza to nie rozpoznam, bo ona jest zawsze gruba . Wiec jak można jeszcze rozpoznać ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.02.2009, 21:25 {2} przez Marcin1o5.)
mam pytanie kupiłam dwie samice gupik i mam jedna rozmiaru malego dam zdjecia??? odpiszcie to sa te trzy pani w zeoologicznym mowila ze 2 te wieksze sa w ciazy
Ta mniejsza jest młodsza i dlatego.
Gupiki są zawsze "kotne" więc nie pytaj o takie rzeczy-nawet niewidomy by zobaczył.Tak te dwie większe na pewno urodzą wcześniej niż ta mniejsza.
Jak ma białą plamkę to napewno jest w ciąży pytasz się co robić a co masz robić wsadz w kotnik jakąś roślinkę pływającą lub mech i karm ją i nie dlugo powinna urodzić
cześć, wiecei co mam dwie rybki w ciąży tylko nie wiem kiedy je wsadzić do kotnika, boję się ze jak za wcześnie to zrobię to poronią, a jak za późno to wiadomo. dookoła jednej cały zcas samiec pływa i ją zaczepia czy to sygnał że już pora dla niej? jak to poznać?
i druga sprawa, jakiś czas temu zdechła mi rybka, była w ciąży i już strasznie gruyba się zrobiła, myślałam że bedzie rodzić a ona zdechła, to mogło być następstwem powikłań jakichś przy porodzie czy mozę to jakaś choroba, a ja to z ciążą pomyliłam?
Ach i są to mieczyki- zapomniałam dodać na wstępie