16.03.2009, 20:13
he chyba coś mu sie pomyliło
obsada: 112L
4 neonek
3 danio czerwonych
1 gurami całujące
13 kirysków z własnej hodowli :)
1 gurami dwu plamisty
1 glonojad
1 karlik szponiasty
Luki09 napisał(a):Trudniej sie je czysci
BlackHawk88 napisał(a):Luki09 napisał(a):Trudniej sie je czysci
Powiedz mi jak się źle czyści?
Luki09 napisał(a):ZDECYDOWANIE łatwiej zarysować akwa profilowane. Trudniej sie je czysci, wyglada dziwnie kosztuje wiecej. Co do jakosci szkla ja tam ufam rzeczom prostym,sprawdzonym przez setki ludzi. A takie naprezone szklo po luku nie wzbudza we mnie zaufania
mariusz_and napisał(a):Mam prośbę aby uzasadniać swoje wypowiedzi,
bo np:
1) jak łatwiej jest zarysować akwarium profilowane ??ja mam ponad pół roku żadnej rysy nie mam a nawet odważę się stwierdzić że nie mam skutecznego sposobu aby tą rysę stworzyć .
2) dziwnie wygląda, kwestia gustu ??
3) jakoś szkła jest akurat lepsza, o obróbka profilu wymaga więcej złożonych procesów technologicznych, więc mit obalony.
4) akwarium profilowane wcale również żle się nie czyści, wystarczy używać odpowiednich do tego celu narzędzi ( w moim wypadku jest to gąbka do mycia naczyń za 50 gr), która nie dość że nie rysuje szyb to doskonale zbiera glony. robię to tylko przy podmianie wody.
Jedyna rzecz która mi się nie podoba w profilach to to że jest mniejsza pojemność, ale niestety coś za coś. Akwarium profilowane tworzy głębie i daje możliwość obserwowania życia w akwarium pod różnymi kątami. Po za tym wybór rodzaju to subiektywne spostrzeżenie, każdy zrobi jak uważa, a odpowiedzi trzeba uzasadniać, pozdrawiam