2
Ponawiam prośbę o podanie adresów jakichś ciekawych sklepów w Łodzi, ewentualnie Pabianice, bo mieszkam pomiędzy jednym a drugim.
9
na + sklep akwarystyczny u mnie w podpisie
www.akwamaniak.pl - naprawde polecam, tani i pomagają w wyborze
na _ prawie wszystkie sklepy zoologiczne w Czestochowie

brak wiedzy sprzedawców, wysokie ceny
Forum Akwarystyczne Warszawy -
http://www.fawa.pl
Częstochowskie Forum Akwarystyczne -
http://www.czfa.pl
Internetowy sklep akwarystyczny -
http://www.akwamaniak.pl
Forum krewetkowe -
http://www.krewetkomaniacy.pl
6
Na ogromny misus.
Sklep zoologiczny Male Zoo we Wroclawiu przy ul.Swieradowskiej 45a.
Sprzedawca(wlasciciel,niestety moj myslalem dobry znajomy) niezle potrafi naciagnac klientow,glownie gdy nie spytasz sie o cene.
Nie warto oddawac tez ryb,poniewaz potrafi nie zaplacic odrazu.
Sam wlasnie mialem taka sytuacje.Uzgodnilem z gosciem ze oddam mu ryby po 2 zlote sztuka.Naliczylem ich 25.w tym leptosomy za ktore sam dalem w horcie 11zl/szt Zanioslem w piatek a jak tego samego dnia podszedlem okazalo sie ze nie wszystkie ryby sa wylowione i wyjete z muszli(troszke moja wina ale sie spieszylem rozbierajac akwa).2szt. padly odrazu.Poszedlem w sobote po kase jak mi kazal,ale okazalo sie ze kasy nie ma i padlo jeszcze wiecej ryb.Powiedzial mi ze zaplaci pozniej za te co przezyja.przezylo 12szt.a i tak niektore wygladaly nieciekawie.Ciekawe czemu,moze woda byla az tak stara co u niego jest czeste.W sobote byli tez inni klienci po kase ale nie wiem za co,i tez nie dostali.
Jak z nim gadalem przez telefon kazal mi zabrac ryby co zostaly albo wziasc kase bo nie zaplaci za te padniete,choc nie padly z mojej winy.
Ceny tez ma porazajace.Neonki kupuje po 1,2zl/szt a sprzedaje po 4,5zl.(dla mnie zbyt duzo),gdzie w innych sklepach sa po 2,5-3,5zl.
Ramirezki po 10zl.
Skalary male po 6,5zl,gdzie w wiekszosci sklepow co widzialem sa nawet po 2,5zl a max po 4,5.
Preparaty,filtry tez ma czesto powalajace ceny.
Sprzedaje tez przeterminowane prepataty dla ryb,a jak kiedys zwrocilem nic z tym nie zrobil.Daty jak dalo rade pozmazywal,a niektore pozaklejal cenami.
Aha,jeszcze jedna historyjka.Wyslalem kiedys dziewczyne(obecnie zone),ktora znal z widzenia bo przychodzilem z nia do sklepu po roslinki i jakies duperele do akwarium mowiac dokladnie co ile kosztuje.Kupila wszystko ale o cene nie spytala i zaplacila 2 razy wiecej niz mowilem(za glupia galazke moczarki policzyl jakos po 3zl.miast 1,5 i za cos innego tez podwojnie).Dodzwonic sie nie moglem wiec wyslalem smsa.Kazal przyjsc po roznice i potem tlumaczyl sie bolem glowy,tego ze nie wiedzial ze to moja dziewczyna. chos bylismy u niego pare razy i wiedzial kto to jest dla mnie.Oddal kase dopiero jak sie upomnialem.
Nie wazne czy to moj znajomy,czy nie,ale mam dosyc patrzenia na jego nieuczciwosc,bo wiedzialem tez jak oszwabia innych klientow,niby jak upomnieli sie o swoje,niechcacy.
Omijajcie ten sklep z daleka.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.03.2009, 11:55 {2} przez
tatuncio2009.)
10
Zna może ktoś jakiś dobry sklep akwarystyczny z Bydgoszczy i okolic? Zależy mi na szerokim wyborze ryb i roślin.
Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian
18
woj. podkarpackie Sędziszów Młp.
+
Sklep zoologiczny ALFRAO ul.3-go Maja bardzo miłą obsługa rybki mają dobre warunki. Nie wciskają na siłę doradzą co z czym moze a co nie może. jednym słowem wszystko super
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.04.2009, 11:07 {2} przez
justfilied233.)
1
Może ktoś polecić jakieś sklepy w Radomiu??
4
Sklepy Zoologiczne w Janowie Lub.
Trill - ul. Sukiennicza
na +:
Czyste Akwaria

Duży wybór ryb.
Większość poprawnie podpisana.
Znajomość sprzedawcy.
na -
głównie wędkarski :/
Za biedronką

Relaks ul. Wojska Polskiego
na +
Duży wybór sprzętu
Dużo roślinek w akwariach
na -
Sprzedawca mało się zna.
Często jest ich syn co mało ci podpowie.
Pomylone nazwy
A raz wydziałem jak glonojad zjadał krewetkę,
Neon - ul. Wałowa
na +
Tak jak wyżej dużo roślin i sprzętu
Duży wybór akwariów
na -
Tak samo nazwy pomylone
Koleś trzyma piranię z małymi pielęgniczkami
37
maciek.k napisał(a):Może ktoś polecić jakieś sklepy w Radomiu??
Dobrą opinie ma centrum na czystej jeśli chodzi o zaopatrzenie i różnorodność towaru.Lecz nie chwalą inni
osobiście ja też kupowania tam żywych organizmów.
http://www.akwaswiat.net/sklepy-akwaryst...200-5.html
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.04.2009, 16:53 {2} przez
Olek.)
7
Przepraszam, ale nie chciało mi się czytać tego całego wątku, więc nie wiem czy ktoś z Łodzi wspominał o sklepie rybarium.pl na ul gdańskiej. Zresztą wydaję mi się ,że na pewno, bo jest to najlepszy sklep akwarystyczny w Łodzi. Obsługa fachowa, bez żadnych zastrzeżeń!! Prowadzą go młodzi ludzie, doświadczeni i pomocni. Może pomyślicie sobie że jestem nienormalna, ale naczytałam się na tym forum o wielu "doświadczonych" sprzedawcach i postanowiłam, że nie ulegnę pierwszemu dobremu wrażeniu. Wysłałam do tego sklepu męża aby zrobił z siebie kretyna i udał niedoświadczonego akwarystę. Chciałam się po prostu upewnić, że mogę ufać i liczyć na mądre rady sprzedawcy, w sklepie, w którym się zaopatrzam...
Otóż mój mąż poszedł tam i powiedział, że ma akwa 54l , w którym woda stoi 24 godz i chciałby kupić do niego rybki. Powiedział również, że podobają mu się skalary, które chciałby tam trzymać. No i ku mojej uldze, jak i braku rozczarowania, pan ze sklepu powiedział mu, że nie sprzeda mu żadnych ryb, chyba, że dopiero za trzy tygodnie i że skalarów nie ma, a nawet jakby miał, to by mu ich nie sprzedał, bo się nie nadają do takiego akwa. Może zachowałam się jak dzieciak, zabawiłam się w głupią grę, ale po prostu chciałam się upewnić, czy sklep ten, rzeczywiście, tak jak mi się wydał, zasługuje na moje zaufanie. No i się przekonałam!! Do wszystkich forumowiczów z Łodzi: Kupujcie w rybarium.pl! Nikt Was tam nie oszuka! Naprawdę sklep akwarystyczny z prawdziwego zdarzenia! Możecie zaufać sprzedawcom!! Zna ktoś może z Was ten sklep?
"Wszystko można, co nie można, byle cicho i z ostrożna "
5
Gość napisał(a):+
Gwarek - ul.Szosa Chełmińska 138, pn.-pt. 9-18; sob. 9-14;
fachowcy, młodzi ludzie ale wiedzą co robią, niezłe ceny i wybór.
jednym słowem profesjonaliści
Ara -ul.Browarna od Nowego Rynku, pn.-pt. 9-18; sob. 9-14;
też wiedzą co robią, przynajmniej ten na którego trafiłem.
Boa - Rynek Nowomiejski 25 (piwnica przy postoju Taxi)
właścicielka jest biologiem i wie co robi, natomiast panienka sprzedająca
próbowała wkręcić mi że moc świetlówki nie określa jej długości,
ogólnie troszku mądrująca, ale ceny niskie.
i tu zaskoczenie... najniższe ceny na filtry Aquael można trafić
w Centrum Ogrodniczym na ul.Rydygiera,
np. filtr FZN-1 kosztuje 55zł, FZN-2 - 70zł, więc ceny jak z allegro i na miejscu.
Wybór malutki właściwie trochę sprzętu i szkła, ale jak się
wie co się chce to można zaoszczędzić trochę kasy.
Jest jeszcze sklep Afra na ul. Matejki (obok bara-bara shop)
dosyć ciekawy wybór rybek, ceny umiarkowane.
-
Sklep w centrum handlowym Bielawy - ceny "wyrąbane" w kosmos,
"pełno nas a jakoby nikogo", tylko jako awaryjny ze wzg. na godziny otwarcia,
czyli do ok 20:00 w sob i nie.
np. FZN-1 - 90zł, FZN-2 -108zł
:shock:
są jeszcze "stare" sklepy ze znudzonymi, zblazowanymi akwarystami
ale o tych nie będę pisał, każdy na własne ryzyko.
czy te sklepy o ktorych piszesz sa w Toruniu, czy mi sie wydaje?
Give me some fish, gimme gimme some fish
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.04.2009, 01:25 {2} przez
madzikus.)