05.08.2009, 08:04
Przepraszam, że odpisuję dopiero teraz, ale dawno tu nie zaglądałem
Adam:
Setup, który opisałeś był wcześniej. Teraz w akwa jest:
-grzałka
-oświetlenie 2xT5
-tani odpieniacz kostkowy midiflotor aquamedic
-pompa cyrkulacyjna tunze turbelle 5500l/h
1. Osmozę trzeba kupić, taka najprostsza z allegro wystaczy.
2. U mnie, tak jak pisałem, są w tej chwili 2 świetlówki T5 54W. Wystarczy to pod warunkiem, że właściwie dobierzesz obsadę.
3. Skałę kupowałem głównie suchą, nie pamiętam ile jej jest dokładnie, myślę że ok 30-40kg suchej i 7-8 żywej
4. piasek kupiłem żywy, ale na początek lepiej wstrzymać się z piaskiem, bo ciężko go utrzymać w dobrym stanie.
5. W zasadzie tak, skała + cyrkulacja. Do tego włączany sporadycznie odpieniacz.
6. Raczej się nie przyda.
Tomajz:
różnie - od 30 do 200zł, potem to juz sie samo rozrastało, wymieniałem z innymi itp...
Adam:
Setup, który opisałeś był wcześniej. Teraz w akwa jest:
-grzałka
-oświetlenie 2xT5
-tani odpieniacz kostkowy midiflotor aquamedic
-pompa cyrkulacyjna tunze turbelle 5500l/h
1. Osmozę trzeba kupić, taka najprostsza z allegro wystaczy.
2. U mnie, tak jak pisałem, są w tej chwili 2 świetlówki T5 54W. Wystarczy to pod warunkiem, że właściwie dobierzesz obsadę.
3. Skałę kupowałem głównie suchą, nie pamiętam ile jej jest dokładnie, myślę że ok 30-40kg suchej i 7-8 żywej
4. piasek kupiłem żywy, ale na początek lepiej wstrzymać się z piaskiem, bo ciężko go utrzymać w dobrym stanie.
5. W zasadzie tak, skała + cyrkulacja. Do tego włączany sporadycznie odpieniacz.
6. Raczej się nie przyda.
Tomajz:
różnie - od 30 do 200zł, potem to juz sie samo rozrastało, wymieniałem z innymi itp...