Witam, pisze ten post aby upewnić się, że moje akwarium, a raczej rybki mają jakąś przyszłość... A więc mam :
5 neonek inessa,
2 danio lamparcie,
2 kardynałki,
2 kosiarki,
1 mieczyczke
2 skalary
<<
Napewno będziecie mieli uwagi do 2 skalarów... Są one proporcjonalnie małe (jak narazie) mam akwarium od okolo miesiąca i od początku wiele ryb mi zdychało nie wiem z jakiego powodu
(Lecz nadal dokupowałem nowe
). Teraz po wymienieniu wody i filtra dłuższy czas mam spokuj... Aha na początku miałem 2 gupiki parke i oba zdechły w przeciagu niecałego tygodnia z nie wiem jakich przyczyn, po wymianie wody i filtra kupilem 3 bo pani w sklepie powiedziala ze na 1 samca przypadają 2 samiczki... I 2 samiczki przezyly do następnego dnia od kupna... A samiec okolo 1-2 tyg. Lecz jak zdechł to wykręciło go tak, że wyglądał jak znaczek Nike.
Akwa: 70-80 L
Filtr- jeśli będzie potrzeba to moge podać, jest on jednym z lepszych
Grzałka
Roślinki- tylko żywe
Światełko < zwykła jarzeniówka
Termometr
no i sprzęcik który daje bombelki
Z Góry dziękuje i pozdrawiam ^^
5 neonek inessa,
2 danio lamparcie,
2 kardynałki,
2 kosiarki,
1 mieczyczke
2 skalary
<< Napewno będziecie mieli uwagi do 2 skalarów... Są one proporcjonalnie małe (jak narazie) mam akwarium od okolo miesiąca i od początku wiele ryb mi zdychało nie wiem z jakiego powodu
(Lecz nadal dokupowałem nowe
). Teraz po wymienieniu wody i filtra dłuższy czas mam spokuj... Aha na początku miałem 2 gupiki parke i oba zdechły w przeciagu niecałego tygodnia z nie wiem jakich przyczyn, po wymianie wody i filtra kupilem 3 bo pani w sklepie powiedziala ze na 1 samca przypadają 2 samiczki... I 2 samiczki przezyly do następnego dnia od kupna... A samiec okolo 1-2 tyg. Lecz jak zdechł to wykręciło go tak, że wyglądał jak znaczek Nike.Akwa: 70-80 L
Filtr- jeśli będzie potrzeba to moge podać, jest on jednym z lepszych
Grzałka
Roślinki- tylko żywe
Światełko < zwykła jarzeniówka
Termometr
no i sprzęcik który daje bombelki

Z Góry dziękuje i pozdrawiam ^^