07.09.2010, 18:26
Witam. Czy z takiego oto małego zbiorniczka (12l) można zrobić krewetkarium?
Docelowo miał to być kotnik, ale wpadłem na pomysł, żeby kupić także krewetki.
Zastanawia mnie tylko jedno, czy krewetki nie będą miały zbyt ciasno?
Planuję w niedalekiej przyszłości kupic ze 4 sztuki red cherry.
Na razie jest tlyko to co widać, 2 korzonki, kamień obsadzony mchem i filtr kaskadowy którego nazwy modelu nie pamiętam, ale spisuje się całkiem dobrze.
W planach jest jeszcze zakup mchu i gałęzatki z której mam nadzieję uda mi się zrobić coś w rodzaju trawniczka.
Nad zbiorniczkiem będzie stała lampka z energooszczędną żarówką. Grzałki nie kupuję, bez niej mam 25 stopni.
Zbiorniczek funkcjonuje od dzisiaj więc mam dużo czasu na zmiany, choć porażająca ilość wolnej przestrzeni nie pozwala na zbyt dużo
Docelowo miał to być kotnik, ale wpadłem na pomysł, żeby kupić także krewetki.
Zastanawia mnie tylko jedno, czy krewetki nie będą miały zbyt ciasno?
Planuję w niedalekiej przyszłości kupic ze 4 sztuki red cherry.
Na razie jest tlyko to co widać, 2 korzonki, kamień obsadzony mchem i filtr kaskadowy którego nazwy modelu nie pamiętam, ale spisuje się całkiem dobrze.
W planach jest jeszcze zakup mchu i gałęzatki z której mam nadzieję uda mi się zrobić coś w rodzaju trawniczka.

Nad zbiorniczkiem będzie stała lampka z energooszczędną żarówką. Grzałki nie kupuję, bez niej mam 25 stopni.
Zbiorniczek funkcjonuje od dzisiaj więc mam dużo czasu na zmiany, choć porażająca ilość wolnej przestrzeni nie pozwala na zbyt dużo