08.04.2011, 23:40
Tydzień temu gdzieś w czwartek, albo....2 tyg. temu ? Nieee.....nie pamiętam już, wpusciłem 5 Danio pręgowatych (różowawe)(sory ale nie miałem czasu dac info o nich wczesniej) rybki oczywiście bardzo szybko przyzwyczaiły się do nowych warunków. Dziś wpadło mi 50zł i zamierzam zakupic za nie rybki i ew. jeszcze rośline. I tu pytanie co mi polecacie dorego na start? Czytałem już o obsadach na forum, że te ryby tu...te denne...a te dla kontrastu itp. ale chciałbym się dowiedziec, które z ryb przedstawionych np. tu: http://www.akwaswiat.net/zestaw-gotowych...16464.html jest najtańsza. Jednocześnie chcę też dodac, że jutro mam dostac od cioci 2 kiryśniki, 2 neonki i jedna lub dwie brzanki sumatrzańskie oraz troche roslin. Mogę już sam rzecz, że te rybki niestety domku na stałem u mnie nie znajdą, ponieważ nie dośc ze neonki sa stadne, to jeszcze i wymagaja nie najwyzszych temperatur, to samo z tego co wiem jest z kiriśnikami (ich temp. 21-24 czy cos takiego) a wiec cieżko bedzie u mnie, choc ku z dziwieniu z właczona grzałka ustawioną na niby 28-30*c temp wody w akwa nie przekracza 26*C, ale teraz niema jeszcze upałów. Tak wiec pytam jakie rybki sa w korzystnej cenie? Ze stadnych zostane juz przy Danio, a moja koncepca jest dac cos na dno i cos dla kontrastu tak wiec czekam na propozycje. Dodam także, że podobaja mi się Bojowniki np. syjamskie(o ile jeszcze jakies gatunki są
)
)