16.06.2011, 15:43
No raczej samotny skalar nie zaprzyjaźni sie z gupikiem... Mam wrażenie, że nie bardzo wiesz czego chcesz. Podobaja Ci sie skalary ale nic o nich nie wiesz. Przy 3 sztukach to jest raczej marna szansa na dobranie ( chociaż nie mówię, że to nie możliwe). To, że nie chcesz ich rozmnażać nie ma najmniejszego znaczenia przy dobieraniu sie w pary. Jak para zacznie składać ikrę, to ten samotnik będzie miał ciężkie życie a o reszcie obsady nie wpomnę
Elekmc dobrze Ci radzi. Zresztą popatrz sobie na zbiorniki ,w których ludzie chodują skalary i sie na nich wzoruj.
A co do rośnięcia to bardzo różnie bywa. Moje młode od października urosły do około 10cm i jeszcze się nie dobierają. Jest to również związane z tym ile miejsca mają...
Elekmc dobrze Ci radzi. Zresztą popatrz sobie na zbiorniki ,w których ludzie chodują skalary i sie na nich wzoruj. A co do rośnięcia to bardzo różnie bywa. Moje młode od października urosły do około 10cm i jeszcze się nie dobierają. Jest to również związane z tym ile miejsca mają...