09.01.2012, 18:07
(09.01.2012, 14:59)FRUGO82 napisał(a): Ale wiecie... To też nie takie wszystko proste. Cena baniaka to jedno. A popatrz co wiąże się z kupnem większego litrażu: większa pompka, mocniejsa grałka, więcej roślin i żwiru. No i pokrywa droższa. Niby róźnica w cenie nie jest aż tak duża ale jak podliczysz rzeczy które musisz kupić to wtedy już portfel chudnie w oczach
Ale tak jak pisałam, nikt nie każe kupować wszystkiego za jednym razem. Jeżeli ktoś jest zdecydowany na akwarium, a nie jest to chwilowa zachcianka 'bo ładnie będzie wyglądać w pokoju', to poczeka dłużej i rozłoży zakup na kilka etapów.
72l z pokrywą chodzi już od 170zł
45l z pokrywą za 143zł
Na 30l nawet nie patrzę, bo to nieporozumienie, może i są dużo tańsze ale co z tego? Za chwile pojawi się kolejny temat w stylu:
"Mam xx takich rybek, xx takich, xx takich i xx takich, jakie jeszcze mogę dokupić do moich 30l?". Czytam to forum od dłuższego czasu, tez na początku chciałam małe akwarium ale szybko zmieniłam zdanie. Z własnego doświadczenia wiem, że każdy początkujący chciałby mieć śliczne akwarium z mnóstwem kolorowych, rożnych rybek, a w 30l szklance to raczej niemożliwe. Dlatego uważam, że Kordian1994 powinien przemyśleć dobrze swój zakup i wstrzymać się, bo potem będzie żałował.