23.12.2008, 16:42
VEGEtacja napisał(a):w takim razie powiedz, po co jesteś na tym forum, skoro i tak wiesz lepiej? zdecydowałeś się na większe ryby no i niestety źle się zdecydowałeś, a dlaczego masz napisane wcześniej, a ty z uporem pięciolatka 'nie, jest dobrze, nad wszystkim panuję'. kilka ludzi nie mówi ci, że masz do dupy obsadę ze złośliwości, w kazdym razie powodzenia w akwarystyce życzę, i żebyś nie tworzył nigdy tematów typu ''ratunku!!!!!!!!!!!!!!!! ryby zdychają/gryzą się!!!!!!!!!!!!!!" a NO2 skacze ci być może od... przerybienia? welony wytwarzają tyle brudu, ile oczyszczalnia ścieków. (a tak na marginesie: twoje akwarium ma 40cm szerokości. dorosła bocja ma 30cm długości. co zrobi w twoim akwarium? czyżby skarłowacieje?)
No właśnie forum nie jest doskonałym medium żeby oddać emocje mojego pytania. Ja nikogo nie atakuję w przeciwieństwie do Ciebie :-/. Nie chce mi się wierzyć że 3 welony w 112l to przerybienie ??
Moje pytanie było proste czy da się utrzymać akwarium w mojej obsadzie ze sztucznymi roślinami?? Bardziej mi chodziło o utrzymanie parametrów chemicznych wody niż o dyskusje nad moją obsadą.
Znam osoby które mają taką obsadę gdzie ryby powinny się na wzajem pozjadać, a jednak egzystuje ze sobą z powodzeniem.
Co do wielkości ryb to już pisałem powyżej. Jeżeli nie czytasz dokładnie postów to trudno :-/