Nie wiem dokładnie czy moje rybki mają ospę. Są to białe plamki u słabszych rybek czyli neonków. Niestety nie mam grzałki. do tej pory wszystko było dobrze. Zginęło już 5 neonków, zostały 2. Boję się dokupić ich więcej, nie chcę żeby się męczyły. Temperatura - około 25-26 . Z innymi rybami jest wszystko w porządku. Martwię się, bo słyszałam, że ospa zostaje cały czas w akwarium i atakuje słabsze rybki 
Próbowałam wymieniać wodę. Nic nie działa. Ospa cały czas jest w akwarium niezależnie od tego co zrobisz. Musisz podwyższyć temperaturę jeśli masz grzałkę
Posty zostały połączone - Kejdi

postab napisał(a):Wczoraj moich rybek zauważyłam białe kropki. W sklepie sprzedano mi Bactopur Direct. Wrzuciłam dwie tabletki na 120 l. Nie wiem czy dobrze zaczęłam leczenie. czy nie lepiej podmienić wodę i zastosować ichiostan. Białe plamki nie schodzą a do tego pozostałe rybki tez je dostały.
Próbowałam wymieniać wodę. Nic nie działa. Ospa cały czas jest w akwarium niezależnie od tego co zrobisz. Musisz podwyższyć temperaturę jeśli masz grzałkę

Posty zostały połączone - Kejdi