02.05.2010, 09:55
Obsada fatalna.
Nie mam mowy z dokupywaniem ryb jak tych co masz nie oddasz.
Kakadu na pewno nie z żworódkami,danio i razbory są ławicowe.
Możesz mieć:
5-10xkirysek spiżowy
1+2 kakadu
1xzbrrojnik niebieski
15-30 neon/zwinnik/bystrzyk/barwieniec
Lub
1+3 prętnik
15-30 razbora
6xpiskorek
10xsumik szklisty
[/quote]
Trochę grzebałam po necie i podobało by mi sie akwarium Azja. I chciałabym właśnie zostawić kirysy ( może dokupić ze 2 ) zbrojniki, pisorki, prętniczki dokupić kilka jeszcze, zrobić jakąś fajną ławicę z danio lub razborów , no i labeo zostanie. Do tego kosiarki ze 2, i jakaś brzanka. No a tego gupika i mieczyka już zostawić bo nie mam serca ich oddać bo tak fajnie sie razem trzymają i jak labeo goni mieczyka to gupik potem labeo goni.
A co do roślin to mam i zostawię : gałęzatkę, żabienicę sercową (chyba taka nazwa), bakopa, rogatek sztywny. Poszukam na internecie jakiś roślin do takiego typu akwa i dopiszę później tu.
Seoo proszę odpisz co sądzisz o tej obstawie
Peper pisałam że nie chce pyszczaków, karpia ze świąt ani żadnej innej podobnej ryby która mi wyrośnie na takiego śledzia.
Nie mam mowy z dokupywaniem ryb jak tych co masz nie oddasz.
Kakadu na pewno nie z żworódkami,danio i razbory są ławicowe.
Możesz mieć:
5-10xkirysek spiżowy
1+2 kakadu
1xzbrrojnik niebieski
15-30 neon/zwinnik/bystrzyk/barwieniec
Lub
1+3 prętnik
15-30 razbora
6xpiskorek
10xsumik szklisty
[/quote]
Trochę grzebałam po necie i podobało by mi sie akwarium Azja. I chciałabym właśnie zostawić kirysy ( może dokupić ze 2 ) zbrojniki, pisorki, prętniczki dokupić kilka jeszcze, zrobić jakąś fajną ławicę z danio lub razborów , no i labeo zostanie. Do tego kosiarki ze 2, i jakaś brzanka. No a tego gupika i mieczyka już zostawić bo nie mam serca ich oddać bo tak fajnie sie razem trzymają i jak labeo goni mieczyka to gupik potem labeo goni.
A co do roślin to mam i zostawię : gałęzatkę, żabienicę sercową (chyba taka nazwa), bakopa, rogatek sztywny. Poszukam na internecie jakiś roślin do takiego typu akwa i dopiszę później tu.
Seoo proszę odpisz co sądzisz o tej obstawie
Peper pisałam że nie chce pyszczaków, karpia ze świąt ani żadnej innej podobnej ryby która mi wyrośnie na takiego śledzia.

a może bojce tygrysią lub powiększę te stadka co będę mieć w akwarium.