Sonda: co?
Easy-Life EasyCarbo
JBL BioCO2 Vario Set kompletny zestaw CO2 z dyfuzorem Vario Reaktor
    Wyniki sondy

• 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

CO2 - zestawy, pytania sprzętowe, dobierz właściwe rozwiązanie do swojego akwarium

Tu chyba chodzi koledze o zawór od gaśnicy .Taki zaworek jest z rurką i trzeba go wymienić na zwykły do butli gazowych .Daj fotkę butli z widocznym zaworem to Ci powiem czy pasuje .

Młode ampularie do oddania !!!

Chodzi mi o zawór z tej aukcji http://allegro.pl/item570435603_butla_co...gomat.html
Dzięki za szybką odpowiedź.

Mam pewne wątpliwości na butlach z którymi mam do czynienia występują nieco inne zawory podejrzewam że to jakaś gaśnica starego typu .Całkowicie pewien nie jestem nie spotkałem nigdy takiego zaworu na butlach Co2. Ten zawór z pewnością będzie pasował
http://www.allegro.pl/item565504467_zawo...aniej.html
Możesz kupić tą butlę i przerobić nie będzie z tym problemu .

Wielkie dzięki za odpowiedź teraz wiem co i jak, pozdrawiam. Ale co do 100% pewności to jak się wykręci zawór to będzie tam ta rurka widoczna (jeżeli jest to zły) tak.

Podejrzewam że problem leży w średnicy gwintu , na gaśnicy chyba jest inny i nie pasuje do reduktora .

Witam mam pytanie czy do 50 litrowego akwarium jest duża potrzeba zastosowania bimbrowni? Mam 4 rośliny:
- Kabomba
- Moczarka
- jedna niska i wąskolistna
- jeszcze taka w kształcie "piłki"

Posadzone zostały jakieś 2 dni temu i ta wąskolistna ma przebarwienia na liściach. podłoże jest wraz z nawozem oraz woda jest nawożona preparatem Planta Gainer ferro+
Czy można sprawdzić poziom CO2 w akwarium?

Z góry THX za pomoc

"Mówiąc pokrótce, się lenię
mogę siedzieć w fotelu tak długo aż zapuszczę korzenie,
wtedy czuję jak spada co sekundę ciśnienie,
luz mam od rana, może pojutrze się zmienię "

Jakie masz oświetlenie?Co2 można sprawdzić testem na Co2 lub wyliczyć(są do tego tabele) z kh i ph

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

Flora-Glo T8 15W
Na dniach zamontuje odbłyśniki.

"Mówiąc pokrótce, się lenię
mogę siedzieć w fotelu tak długo aż zapuszczę korzenie,
wtedy czuję jak spada co sekundę ciśnienie,
luz mam od rana, może pojutrze się zmienię "

Co2 ma sens tylko przy sporej ilości światła czyli jakieś 0,5 W na litr wody . Przy tej ilości światła proces fotosyntezy jest wydajniejszy. I rośnie zapotrzebowanie roślin na Co2 . Przy 4 roślinkach wydaje Mi się to mało potrzebne . Z nawozami tez bym nie szalał bo łatwo o glony . Dawkuj ostrożnie i obserwuj co się dzieje . Lepiej dać mniej na początku i stopniowo zwiększać jak przeholować.

I odstaw PG Ferro, to nie jest nawóz na aktualne warunki twojego zbiornika - skończy się glonami.

Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.

Skocz do: