• 14 Głosów - 3.29 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak przygotować kamienie przed włożeniem do akwarium ? Jak sprawdzić czy się nadają ?

Tak. Możesz.

Witam,
jako że mam problem ostatnio ze znalezieniem kamieni do mojego nowego zbiornika, rozważam wrzucenie do zbiornika kamienia z lawy z Islandii. Kamień ten niczym nie przypomina typowych wulkanicznych kamieni - jest cieżki szary. Mogę dodać zdjęcie.

Wytestuję go dzisiaj na ocet, ale podejżewam że przejdzie ten test pozytywnie (bez reakcji).
Pytanie tutaj, czy doradzilibyście włożenie go do zbiornika, czy raczej nie?

Pozdrawiam Smile

www.happybettas.com - moj blog (ang)
Galeria Bojków -> klik

Witam. Mam problem z kamieniami bo przyniosłam sobie ostatnio znad rzeki różne kamienie. Wszystkie polałam octem i żaden się nie spienił. Są to kamienie różnego rodzaju. Zrobiłam coś źle czy po prostu te kamienie są dobre do akwarium? Przed polaniem octem umyłam je pod bieżącą wodą bo słyszałam że ocet może się pienić po zetknięciu z błotem. Mam gotować te kamienie czy raczej sprawdzić je jakoś inaczej?

weź miskę , zalej kamienie wrzątkiem, odczekaj chwile , wylej wodę, przepłucz kamienie i do akwarium

Cześć słuchajcie mam prośbę bo w moim 61l akwarium będę trzymał harem muszlowców wielopręgich 1+2 i chciałbym zapytać jakie kamienie dać im do akwarium?

piaskowce, otoczaki, ale pamiętaj że dla nich najważniejsze są muszle np. po winniczkach (żyją i rozmnażają się w muszlach)

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Wiem mam dużo muszli kupiłem je w sklepie wszystko po 5zł bo były Smile.A gdzie mogę je znaleść?

(04.05.2012, 15:23)KamiluSS13 napisał(a):  Wiem mam dużo muszli kupiłem je w sklepie wszystko po 5zł bo były Smile
ale tu nie chodzi o takie zwyczajne muszle, a o takie http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9G...vYiUns5Fqg
możesz kupić w tesco za parę zł ślimaki mrożone, wygotować, wyjąć mięsko i muszle gotowe Smile

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

No mam takie muszle tylko że kupione .

(04.05.2012, 15:40)KamiluSS13 napisał(a):  No mam takie muszle tylko że kupione .
jeśli takie po winniczkach lub ampulariach to ok Smile, możesz dać same muszle-dużo bez kamieni nawet

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Skocz do: