19.11.2009
Dzisiaj mały update.
Od momentu zasiania roślinek minęło już troszkę czasu więc mogę zaprezentować kolejne fotki.
Akwarium nadal czeka na resztę lokatorów. Nie zdecydowałem się jeszcze na to jakie gatunki jeśli chodzi o stadko umieszczę.
Myślę cały czas nad neonkami, razborami klinowymi oraz nad prystelkami.
Na pierwszy plan dojdą też małe anubiasy żeby jakoś zapełnić przód. Może wrzucę coś jeszcze na drugi plan oraz myślę jeszcze o 2 czy 3 nurzańcach lub moczarkach aby do końca obsadzić tył.

Cryptocoryny bardzo ładnie się rozwijają. Z początku przestraszyłem się gdy zobaczyłem, że żółkną niektóre listki ale następnego dnia spostrzegłem wyrastające na ich miejscu nowe pędy

W akwarium mam jeszcze te 2 skalary od siostry. Znalazłem im lepszy dom niż przepełnione akwarium w pizzeri (na serio jakby udało mi się tam fotki porobić to byście zobaczyli jak ten zbiornik jest przerybiony). Ciotka znajomej mojej siostry posiada 300l akwarium i w przyszłym tygodniu robi całkowity restart ze zmianą obsady więc do niej trafi ta parka.

Podoba mi się kompozycja jaką tworzą moczarki. Zastanawiam się nad dosadzeniem jeszcze kilku lub wspominanych nurzańców.

I widoczek ogólny.
Szykuję się jeszcze do zakupu mchu by obsadzić te korzenie z prawej strony tylko nie wiem na jaki gatunek się zdecydować.