• 3 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[70l ogólne] Xeper - bardzo towarzyskie :)

(18.06.2010, 22:42)peter10 napisał(a):  Raczej nie ... u mnie wcale nie "pachniała" czym śmierdzi? kożuch zbierz papierowym ręcznikiem bo przeszkadza w wymianie gazów w akwarium i śmierdzi.

tu wyczytalem ze to normalne: http://www.forum.eakwarystyka.eu/topics29/4037.htm (pkt. 11, co prawda nic o kozuchu, ale o tym ze moze byc "zapaszek". A zapaszek jest taki "akwariowy", tyle, ze dosc intensywny...)

(18.06.2010, 22:48)pawcio449 napisał(a):  Na kożuch dobrze u mnie się sprawdza większy ruch tafli wody czyli najlepiej skierować wylot filtra bardziej w górę.

OK, tak zrobie: zbiore kozuch i dam mocniejszy ruch wody na powierzchnie.

UPDATE:

No i sie troche zadzialo - co najwazniejsze na lepsze!

Ale zacznijmy od poczatku....

Po wzmocnieniu napowietrzania przez dyfuzor filtra problem z kozuszkiem sie zmniejszyl, ale tylko troche. Co wiecej, dzien czy dwa pozniej na szybie zaobserwowalem biale robale - jak nic tylko wyplawki. Troche mnie to wszystko zdolowalo, ale z drugiej strony na forum czytalem, ze ci niechciani goscie nie sa niczym niezwyklym ani strasznie groznym.

Dlatego zdecydowalem sie na pierwsze dopuszczenie rybek: 6 neonow i 2 molinezje. Molinezji wczesniej nie planowalem, ale czytalem, ze moga pomagac w redukcji kozucha i byc moze beda chciec polowac na wyplawki. No i te 8 rybek wyladowalo jako pionierzy Smile A nastepnego dnia rybek bylo juz... 20! Tak, pani molinezja sie okocila i przybylo ok 12 malych molinezji pomieszanych bialo-czarnych (widocznie mama molinezja puscila sie z jakims albinosem Wink ) Teraz po tygodniu male juz podrosly - calkiem swobodnie sie czuja i nie chowaja sie wszedzie jak na samym poczatku.

BTW, jak male troszke jeszcze podrosna to chetnie komus je oddam - zapraszam.

Po tygodniu dodalem kolejne 6 neonow innesa i 4 kirysy spizowe. No i 2 Helenki, bo z roslinami przywloklem rozdetke. Musze przyznac, ze Helenki daja rade Smile

Co najwazniejsze zarybienie akwarium dalo swietne rezultaty: nie tylko ciesze sie, ze mam juz docelowych mieszkancow, ale tez radykalnie zmniejszyl sie problem z kozuchem a wyplawki zniknely... Cuda, cudenka - ale jak mile! Big Grin

No,fajną masz obsadę..RolleyesBig Grin

Kiedy zdjęcia?Big Grin

-.-'

Zdjecia z wczoraj wieczorem Smile

Aktualne fotki Big Grin

Tu zdjecie calosci. Przy moim stosunkowo slabym oswietleniu, czyli 15W T8 na ~65litrow netto (0,23 W/litr netto) swiatlolubna kabomba ma sie niezle, choc od dolu zaczyna zolknac. Natomiast bacopa gorzej - gorne listki blizej swiala sa OK, natomiast dolne zolkna i zanikaja.

Jakie roslinki byscie polecili do mojego akwarium?

A tu juz wesole stadko innesa Smile

Druga tura neonow trafila do mnie z dosc mocno zaczerwienionymi skrzelami. Dzis, po 4 dniach w wiekszosci wyglada to lepiej, ale na przyklad ta rybka wyglada IMO najslabiej. I ma dziwnie wypukly brzuszek... Czy cos z nia nie OK?

Pozdrawiam Smile

Roślinki niewymagające takie jak jezierza,nurzaniec,mikrozoria no i moje ulubione mchy Tongue

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

Co to za roślina z przodu ?
Jak to anubias to wyjmij go z podłoża..
Z roślin to coś na 1 plan..Np.strzałka czy eleocharis..

-.-'

Dzieki za podpowiedzi roslinek.

Jesli chodzi o anubiasa wsadzonego w podloze, to Pani w sklepie byla mi uprzejma powiedziec, ze dopoki glowne klacze jest odkryte, to moze byc w zwirku... - sciemka? Sad

Mówiła prawdę.

why not just google it

For the man talking about cast of naadi dosh, cast of journey to the center of the earth 2, avengers cast, big movie cast, peter stormare movies and tv shows, avatar casting, the smurfs 2 cast, bfg cast, jason x cast, the marvels cast, I highly suggest this official statement on Rollebesetningen forum or cast of the rock, imelda staunton movies, harry potter film, peanut butter falcon cast, elsa and fred cast, barbarian movie cast, laurie metcalf movies and tv shows, cast of red dog, harry haft movie cast, i movie cast, as well as this top Rollebesetningen site on top of scrooge 1970 cast, northmen cast, boat trip cast, cast of a madea homecoming, aquaman movie cast, mare winningham movies, cast of five nights at freddy's the movie, thor cast love and thunder, creed cast, beat street cast, not to mention this recommended Rollebesetningen link which is also great. Also, have a look at this useful Rollebesetningen blog as well as angels with filthy souls cast, x 2022 film cast, guillermo del toro pinocchio cast, harry potter norge, sponge out of water cast, the avengers 2012 cast, dolly wells movies and tv shows, gladiator movie cast, rupert friend movies, dominic west movies and tv shows, and don't forget this recommended Rollebesetningen details alongside all spiderwick chronicles cast, war movie cast, the invitation cast 2022, cast of the quiet man, harry potter film 6, the full report about together with weird al movie cast, cate blanchett nightmare alley, lights camera christmas cast, alice eve movies, black adam cast, for good measure. Check more @ High Rated Currency Conversion Guide 20358f3

Skocz do: