(30.04.2011, 20:12)stas napisał(a): a co do ph to nie jest tak prosto sobie powiedzieć żę wybieram sobie 6 tylko często żeby dojść do żądanego poziomu ph i pózniej ten poziom utrzymać trzeba się natrudzić
Domyślam się, ale będę się starała, żeby był w miarę wyrównany, a że wszystkie tajemnice do poznania przede mną masz rację i bardzo mnie to cieszy
(30.04.2011, 20:16)Ciupak napisał(a): Miej na uwadze,że te filtry są duże i ciężkie- mój jbl 900 waży z wodą ponad 7 kg 
Szok! Nigdy bym nie powiedziała, że to tyle waży. Kurcze patrzę, że spory ten sprzęt i zastanawiam się, gdzie ja to postawię (chcę mieć akwarium w kuchni) i czy w takim wypadku nie lepszy będzie wewnętrzny. A czy jak mam zewnętrzny to potrzebuję jeszcze wewnętrznego? Kurcze muszę poczytać jeszcze sporo o tych wszystkich urządzeniach, bo tylko wielkie oczy robię ciągle.
(30.04.2011, 20:25)theng napisał(a): Przy 2x18W raczej żaden trawnik nie pociągnie (ale nie mam pewności).
Mam jasną kuchnię, więc może to też pomoże, zawszę mogę spróbować, a nuż się uda.
Bardzo podoba mi się obsada, którą mi zaproponowałeś, tylko jeszcze doradź Platki bez różnicy jakie? Ile krewetek na start, bo nie chcę przedobrzyć? Zwinników kupić 20 od razu, czy zacząć od 15?
I jeszcze jedno co w takim razie na dno dla takiej obsady?