• 2 Głosów - 1.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Akwarium i rybcie

Czyli musiałabym oddać te gurami?
Chyba tak zrobię...
Mój wujek ma akwarium 300l to zawiozę mu te gurami, a później kupię może te prętniki karłowate- parkę.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
Wink

Akwarium 65 litrów
Żywe roślinki m. in. mchy, kępki
Wydajny filtr
Grzałka z termostatem ( temperatura wody w akwarium: 26 stopni )
Podłoże złożone z drobnych kamyczków
[b]Rybki: 2x bojownik wspaniały, 2x molinezja, 6x neon niebieski 4x gupik pawie oczko 6x danio czerwone

Witaj !!!
jestem akwarystyka dlugi czas nie przejmuj się krytyka innych nie wiem czy jesteś poczatkujacym akwarysta czy nie a ryby jakie chcesz musisz wybrać pod twój styl jakie to akwarium ma być np. amazońskie czyli odczyn wody jest kwasny wtedy poleca się ryby z tamtego regionu także by się one dobrze czuly poczeba korzeni itp. ale do czego zmierzam ryby do twojego przedzialu litrowego to np. zyworodki (glupiki,molinezie ,mieczyki) możesz także wprowadzić tam stadne rybki jak neony one się dobrze czuja razem dlatego musisz kupic więcej sztuk a co za tym idzie masz mniej możliwości kupna innych gatunkow ja bym ci polecil także kardynalki (stadne ryby) lecz sa one rybami zimnolubnymi i ciezko dopasować inne ryby do nich a parametrami wody się nie przejmuj 20 lat temu nie było testow a akwaria dzialaly poprwanie sa one ważne ale dla akwarii high tech tyle ze to jest już zawansowana szkola jazdy mam nadzieje ze bojowniki to nie dwa samce ;-)
pozdrawiam.

Filip zbastuj trochę z tymi złotymi radami. Nikt nie krytykuje jego akwarium, pytał o radę to dostał. I używaj gramatyki. Mieczyki i gurami są za duże na to akwarium. To że jesteś akwarystą z długim stażem, wcale nie znaczy że wiele wiesz. Nie mąć mu w głowie. Testy są potrzebne. Ameryka południowa to nie tylko kwaśne wody.

200 L Ameryka Poludniowa

28 l Krewetki

"Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś"

miałem namyśli amazonkę ponieważ większość ryb akwariowych z tamtąd pochodzi , jeśli się zakupi 2 sztuki molinezji to 65 l jest wystarczająco dużo.
pozdro

Akwarium 65l dla dwóch 10cm ryb? Coś się chyba komuś pomyliło.
Natomiast pojemnośc była by w sam raz dla haremu bojownika.

P.S. Filip używaj w zdaniach przecinków i kropek bo z Twojej wypowoedzi ciężko coś zrozumieć.

Dzięki za rady. Wink
Oddałam te gurami i kupiłam danio czerwone.

Akwarium 65 litrów
Żywe roślinki m. in. mchy, kępki
Wydajny filtr
Grzałka z termostatem ( temperatura wody w akwarium: 26 stopni )
Podłoże złożone z drobnych kamyczków
[b]Rybki: 2x bojownik wspaniały, 2x molinezja, 6x neon niebieski 4x gupik pawie oczko 6x danio czerwone

Skocz do: