2
miedzik obrzeżny , świecik kongolski ,
6
Może najpierw napisz jaki planujesz litraż, bo się za chwilę okaże, że wszystkie te ryby wylądują w 25L.
126 L
Masz problem z moderatorem? Wydaje Ci się, że masz rację?
Daruj sobie. To i tak nie ma sensu.
26
neony, gurami mozaikowy, bojowniki, bocja wspaniała, skalary, i niektore welonki. Ale wszystko zależy od litrażu jaki posiadasz
0
Moim zdaniem welonki to nie najlepszy pomysł do akwarium ogólnego. Sam widziałem akwa z glonojadami, kilkoma zwinnikami i właśnie welonkami. I aż przykro było patrzeć, welonki po prostu zjadły rośliny, które były w tym akwarium.
w
15
Panowie nie dobierajmy obsady, kiedy nawet nie wiemy jakim zbiornikiem dysponuje pytający bo w konsekwencji okaże się, że umieści wszystkie te gatunki np. w 20-30l.
2
jaka obsada zeby bylo bardzo kolorowo!!!!
Witam, zawsze marzylo mi sie akwrium morskie ale niestety bidnawo u mnie wiec zakladam slodkowodne ale chcialbym zeby bylo kolorowo jak w morskim, piszcie jakie znacie najbardziej kolorowe ryby ktore mogly by w nim zamieszkac. Akwarium 300 l Pozdrawiam
15
No na pewno Tropheusy to nie jest dobry pomysł w tym przypadku.
Pytanie bardzo nie precyzyjne, skąd mamy widzieć co ci się podoba? Proponuje przejrzeć sobie Encyklopedie ryb wybrać te, które ci się podobają (bo czarny i biały to tez kolor)
http://www.superakwarium.pl/encyklopedia-ryb-c11.html
Potem ewentualnie pytaj o odpowiednie połączenie gatunków.
2
No o to chodzi ze nie wiem co mi sie podoba, w encyklopedi nie ma wszystkich ryb a czesto ktos ma jakas zadka rybke i moze sie nia pochwali, a swoja draga dzieki za linki napewno mi ulatwia sprawe, tak czy inaczej jesli ktos ma pomysl to dalej czekam Ja wiem ze jest masa pieknych pielengnic etc, problem w tym ze one nie sa zbyt przyjazne a ja napewno chce neonki i inne male wiec tu jest pies pogrzebany.Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.11.2009, 23:00 {2} przez
cerusyt.)
15
Do 300l można już na prawdę coś wybrać. Natomiast jeżeli mówimy o rzadkich gatunkach to na ogół są polecane akwarystom z dużym doświadczeniem, tak że nie szedł bym tą drogą. Jeżeli bardzo podobają ci się Neony to pomyśl co w tym kierunku czyli:
- Duża ławica x30-50 (w zależności od wybranego gatunku) : Neony lub Bystrzyki lub Zwinniki
- x4/6 Dyskowce lub piękne Altumy
w tym tą stronę idąc.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.11.2009, 23:11 {2} przez
ethnix.)
2
No tu masz racje, co do rzadkich to mialem na mysli nie popularne lub nowe gatunki decydowanie nie chce sie rzucac na ciezkie w chodowli bez doswiadczenia chociarz miale akwa 200 l przez 10 lat to jednak expertem nie jestem, dzieki za pomysl, pzdr