• 6 Głosów - 4.33 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 300l - tutaj zadajemy pytania i szukamy coś dla siebie

Na nowych gatunkach z reguły nabywa się wiedzę o nich także nie jest to najłatwiejsza hodowla.

ok, to moja wstepna obsad, nie wiem jeszcze po ile sztuk z kazdego gatunku chetnie przyjme porade, wszyystkie sa spokojne wiec nie powinno byc problemu chyba ze czegos nie wiem. pozdrawiam

Prętnik karłowaty
Neon czerwony
Proporczykowiec z Kap Lopez
Pyszczak żółty PYSZCZAK LABIDOCHROMIS CAERULEUS 
Boraras brigittae (razbora borneańska)
Razbora Galaxy ? (niebiański danio perłowy)
Pielegnica Ramireza
Głowaczyk barwny
pseudotropheus saulosi PYSZCZAK SAULOSA
Szczelinowiec Leleupa
dicrossus filamentosus

OjOjOj skąd ty to wziąłeś? Serio tą encyklopedię potraktowałeś Smile Nie wybieraj ryb tylko i wyłącznie po kolorach przeczytaj o nich cokolwiek. Więc tak.

- Pyszczak żółty PYSZCZAK LABIDOCHROMIS CAERULEUS
- pseudotropheus saulosi PYSZCZAK SAULOSA
ryby pochodzące z Malawi wymagają specjalnych warunków i muszą być trzymane w oddzielnym zbiorniku biotopowym z gatunkami ze swojego jeziora

Szczelinowiec Leleupa -
ryba pochodząca z Tanganiki wymaga specjalnych warunków i musi być trzymana w oddzielnym zbiorniku biotopowym z gatunkami ze swojego jeziora

Azja:
Prętnik karłowaty - może być w układzie 2+4/6, ale lepiej do takiego zbiornika pomyśleć o większym Gurami w układzie 2+4/6
Boraras brigittae(razbora borneańska) - no nie wiem x30/40
Plus coś na dno jakieś piskorki np. lub Labeo?

Ameryka:
Neon czerwony/Bystrzyk/Zwinnik - x 40/50
Skalar/Altum/Dyskowiec - x4/6
+ coś na dno
dicrossus filamentosus - nie wiem czy koniecznie potrzebna

Razbora Galaxy ? (niebiański danio perłowy) - zbyt mała na taki zbiornik nie będzie widoczna.

No nareszcie ktos wykazal sie wiedza, i o to mi wlasnie chodzilo, dzieki za pomoc!!!!!!!!

Jeżeli interesuje cię np. biotop Tanganiki (pytałeś o N. Lelupi) to możesz zerknąć na przykładowe obsady tutaj: http://www.akwaswiat.net/tanganika-przyk...13110.html

Elo.Mój wujek chce żeby zrobić mu akwarium i chciałby duże akwarium czyli 300l.Podobają mu się duże ryby takie jak skalary.Chciałbym mu tam dać gdzieś 8 skalarów ale co jeszcze i ile?Bardzo proszę o pomoc.

bocje wspaniale Wink

No dobra.Ale proszę też o liczbę tych rybek.

minimum 4, a najlepiej 6-8 sztuk

Pozdrawiam Radek :)

Aha.Czyli może być tak 8 skalarów,7 Bocji ,może jeszcze 2 glonojady??

Skocz do: