Witam.
Mam parkę mieczyków i nie wiem czy moja samiczka jest w ciąży? Ma czarną plamę na brzuchu w okolicy odbytu, może trochę wcześniej, większy brzuch od samca i stawia płetwę grzbietową jak podpłynie do niej inna ryba. Jak postępować z taką rybką jeśli jest w ciąży aby się dochować małych rybek?
Tematy zostały połączone-proszę nauczyć się korzystać z opcji "SZUKAJ"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.07.2009, 07:06 {2} przez Olek.)
Akwarium mam 3 tygodnie mniej więcej chyba po dwóch dniach urodziły mi sie małe molinezje niewyławiam ich i ciągle jest ich tyle samo
Ale czemu nie wszystkie są całę czarne są np. zółte w czarne kropki
Siemanko. Przewałkowałem cały temat i chyba jednak będę musiał napisać z ogólnym pytaniem ''czy ona jest kotna?". Chodzi mi o samicę mieczyka widoczną na zdjęciu, a że ją chyba coś ''swędziało'' i nie dała sobie zrobić ładnego zdjęcia to daje jeszcze link do filmiku. Wiem, że nie da się określić dokładnie kiedy urodzi ale może ktoś na oko coś podpowie? Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki. Pozdrawiam
od kolegi dostalem duzo molinezji od jakiegos czasu zauwazylem ze jedna z nich jest grubsza niż pozostałe. A od dołu wystaje jej taka biale rurka. Powiedzcie czy mam już ją odsadzic do kotnika? A oto foto tej samicy sory ze taka jakość ale zdjęcia robiłem komórką
Tematy zostały połączone-proszę nauczyć się korzystać z opcji "SZUKAJ"
[URL=http://chomikuj.pl/kornelek11?b=1][/URL]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.07.2009, 17:07 {2} przez Olek.)
A co do mojej molinezji co pisałem wcześniej to sie okociła pod czas mojej nieobecności, gdy byłem na obozie, rodziła chyba w nocy bo rano mój brat wyłowił tylko 1 czatno-białą molinezje. Podejrzewam że było ich węcej tylko reszta zjedzona ;[
Witam.
1. Ta gupiczka jest w ciąży, ale kiedy odłowić ją do kotnika?
2. Czy ta molinezja złota jest w ciąży, czy to choroba? (Nie ma plamek, jest bardzo gruba, samiec się nią interesuje. Chowa się między liście roślinek, jest osowiała.)
Sorry za zdjęcia, taki mam aparat!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.07.2009, 14:01 {2} przez AkwarystaAmatttor.)
Kaef napisał(a):Obie są w ciąży i powinny niedługo rodzić.
Niedługo to ile? Mam ją odłowić do kotnika? Gupiczka pływa normalnie, ale molinezja trzyma się przy dnie, unika innych ryb, i chowa się między liśćmi...