Witam, czy jest to parka? Czy dwa samce? Pierwsze zdjęcie przedstawia rzekomą samice. (to ta druga na drugim zdjęciu)
I czy to normalne że jedna ma płetwy całe pomarańczowe a druga w plamki? Witać na zdjęciu gdzie jeszcze były w worku.
z gory dziękuję za odpowiedzi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.02.2014, 23:21 {2} przez lilbee.)
Jestem świeżym akwarystą więc nie będę gadać z ironią, napiszę o co chodzi, Ramizerki niestety w Twoim zbiorniku nie przeżyją, one lubią miękką wodę więc jeżeli chcesz im trochę pomóc wyciągnij muszelki, co do żwirku, nie ważne jaki kolor ale Ramirezki przesiewają piachem skrzela w celu oszyczania ich, nie ma piasku, nie może tego zrobisz, pooglądaj na Youtubie jak się zachowują. To są śliczne rybki i zasługują na godne życie.
Sorry za ot
Jestem świeżym akwarystą więc nie będę gadać z ironią, napiszę o co chodzi, Ramizerki niestety w Twoim zbiorniku nie przeżyją, one lubią miękką wodę więc jeżeli chcesz im trochę pomóc wyciągnij muszelki, co do żwirku, nie ważne jaki kolor ale Ramirezki przesiewają piachem skrzela w celu oszyczania ich, nie ma piasku, nie może tego zrobisz, pooglądaj na Youtubie jak się zachowują. To są śliczne rybki i zasługują na godne życie.
Sorry za ot
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.03.2014, 15:34 {2} przez lilbee.)
Dziękuję bardzo za odpowiedź i porady powiem szczerze że mój mąż ma akwarium 240l a ja chciałam mieć mniejsze swoje takie małe i to akwarium jest po bojowniku i dekoracje też byłam pewna że może tak być wiec mnie zmartwiliście i w środę jadę po piasek tylko jaki to musi być teraz to bym prosiła o parę wskazówek co i jak mam dużo roślin, kamień no i miałam muszelki no ale teraz to nie wiem ...
to co powinnam mieć ??
i czy mogę dokupić samca??
i żeby były w trójke ??
a na koniec poraz pierwszy mamy ramirezy...
wiec wybaczcie Mi :'(
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.03.2014, 21:58 {2} przez dariaradio.)