2
Płaski możesz na siłę zostawić, ale ja bym go wyrzucił. Jak dojdą rośliny akwarium się rozjaśni i będzie piękne. Ten kamień będzie idealny aby zasadzić na nim mech, wgłębkę czy coś takiego więc nie chowaj go daleko od akwarium
Mam nadzieję, że wyrzuciłeś już sztuczne rośliny. Po wywaleniu kamulców i plastiku dawaj foty
- Paweł - 54l - Akwarystyka - Muzyka - Gry komputerowe
12
No już nie ma ani tych kolorowych kamieni i roślinek
Zdjęcia dodam pod wieczór.
A i jeszcze jedno, z jakimi rybami można trzymać skalary ?
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.08.2010, 15:01 {2} przez
davvid.)
12
Co do obsady, to chyba będę się zastanawiał po miedzy paletkami, ramirezkami, neonami inessa, gupikami no i jakies kiryski i glonojady. Chciałbym też skalary ale nie wiem czy to dobry pomysł. Pewno i tak już tutaj niezłe namieszałem, ale chciałbym coś z tego wybrać jeśli to możliwe.
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change
2
Paletki i skalary to do ryby do większych litraży.
Reszta ok choć nie wiem jak ramirezy będą się czuć z gupikami.
Podaj też ilość w jakiej chcesz je trzymać!

Pozdro
- Paweł - 54l - Akwarystyka - Muzyka - Gry komputerowe
24
Paletki to trochę wyższa szkoła jazdy, jeśli jesteś początkujący to nie polecam

Pozatym musiałbyś odrobaczać wszystkie ryby przed połączeniem ich z paletkami...
Skalary do 200l - OK, ale zależy w jakiej ilości

Poczytaj na forum.
Są to ryby terytorialne i potrzebują przestrzeni...
Nie zrezygnujesz z tych gupików? Mi by było szkoda litrażu na takie ryby... Ale jak chcesz...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.08.2010, 16:48 {2} przez
Kondziu360.)
12
(15.08.2010, 16:18)666PJ napisał(a): Paletki i skalary to do ryby do większych litraży.
Jaki jest minimalny litraż dla Skalarów i Paletek ?
(15.08.2010, 16:18)666PJ napisał(a): Podaj też ilość w jakiej chcesz je trzymać! 
Eh... tego to jeszcze nie wiem ;/, a ty ile sztuk każdego rodzaju proponujesz ?
Aha, dzieki.
(15.08.2010, 16:46)Kondziu360 napisał(a): Nie zrezygnujesz z tych gupików? Mi by było szkoda litrażu na takie ryby... Ale jak chcesz... 
Szczerze to bardzo mi się podobają gupiki, chciałbym coś kolorowego i coś co się łatwo rozmnaża, więc to będą raczej tylko gupiki. Chyba ze polecisz mi coś ciekawszego od gupików, ale żeby się szybko rozmnażały i były kolorowe.
Tu mam więcej ryb które mi się podobają :
* Prętnik karłowaty
* Pielęgniczka Kakadu
* Gupik endlera
* Kirysek lamparci
* Kirysek Panda (pandowaty)
* Pielęgnica papuzia
* Pielęgniczka Kakadu
* Pielęgniczka żółta
* Zagrzebka Rachowa (suszec)
* Zwinnik Blehera (moze byc )
* Żwawik czerwieniak
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.08.2010, 17:07 {2} przez
davvid.)
24
No jeśli chcesz żeby się rozmnażały to gupiki na pewno będą dobrym wyborem...
Kolorowe? Chyba Kakadu
Może któraś z odmian skalarów tak jak wspomniałeś...
Musisz się jednak zdecydować bo i Kakadu i Skalary są rybami terytorialnymi...
10
A co potem zrobisz z tymi rybkami które z czasem się rozmnożą? Dajmy na to gupiki. Po pewnym czasie będziesz miał w nich całe akwa. Zoologi chętnie ich nie przyjmują, zwykli ludzie też nie. Więc jeśli chcesz koniecznie jakieś żyworódki, to proponuję same samce.
12
(15.08.2010, 17:15)Kondziu360 napisał(a): Musisz się jednak zdecydować bo i Kakadu i Skalary są rybami terytorialnymi...
Wiec Kakadu i Skalary nie mogą być razem?
24
Niepowinny... Spięcia na pewno będą się zdarzać...