• 6 Głosów - 4.33 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 300l - tutaj zadajemy pytania i szukamy coś dla siebie

Nastał problem bo u mnie wsklepie nie ma molinezji żaglopłetwych i kirysków sterbai
więć zmieniam obsade CZY MOŻE BYĆ TAKA

6 skalarów
12 kirysków panda
10 hokejówek amazońskich
2 glonojady
5 świecików albo sumików szklistych
Dodam że akwa ma 120x50x50

Czy mogło by być więceej ryb jednego gatunku

Zależy którego gatunku. Chyba tylko liczbę hokejówek można podwoić i ewentualnie dołożyć kilka (2-3) świeciki, kirysków już stadko jest spore.Wink

Hej,
Jestem tu nowa i mam nadzieję,że pomożecie mi dobrać obsadę do nowego akwarium 325l Smile
Juz wczesniej miałam akwaria jednak o litrażu do 120l.
Miałam 2 letnia przerwę w akwarystyce.
Akwarium juz stoi,dojrzewa i teraz czas zastanowić sie nad obsada...
Myślałam o 5 parkach pielęgniczek ramireza,bojowniku,stadzie około 50 sztuk zwinnika czerwonoustego lub razbory klinowej i rybkach dennych.
Co co tym sądzicie? Boje sie tylko tego ze pielegniczek nie bedzie widać ze względu na nieduży rozmiar :/ wie ktoś moze gdzie w Warszawie moge kupic wyrośnięte ramirezy? Bo widziałam tylko takie 3 centymetrowe maluszki.

Zależy mi na tym zeby w akwarium były zarówno ryby większe jak i mniejsze.
Skalary nie wchodzą w grę. Paletki rownież ze względu na parametry wody Sad
Prosze o pomoc Wink
Z góry dzięki,
Lena

To znowu ja i znowu problem
Czy moze bys taka obsada
4-6 skalarów
10 kirysków
4 kosiarki
6 -8 mieczyków
5 molinezji
1 glonojad
Akwari'um 300l

4-6 skalarów
10 kirysków
4 kosiarki
5 molinezji
1+1 glonojad

Ja bym taką zostawił

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

Witam, za nie długo będę miał akwarium 288l (120 cm x 50 cm x 60cm), moglibyście zasugerować mi jakąś dobrą obsadę. Głównie w akwarium chciałbym chodowac skalary, nie chciałbym żeby w akwa pojawiły się jakieś małe rybki typu: neon, gupik, itp.

Hodować Wink To tak, ja proponowałbym Ci jednak ławicowe, tzn. jeden gatunek w dużej ławicy, ryby czują się bezpieczniej jak nie są wymieszane Smile Propo: ławica razbory klinowej x18 (na początek), a do tego ekipa sprzątająca, ale to zależy jak będzie wyglądać zbiornik.

Jak nie chcesz ławicy to możesz dać 2 parki skalarów i do tego i większy harem mieczyka lub molinezji np 1 +5 no i dno to kirysy, ale to tylko na piasku

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

przede wszystkim to warto by zaczac raczej od tego jakie kolega ma akwarium, aby mogl sobie ccos dobrac co do obsady baniaczka Big Grin

Skocz do: