• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak przymocować mech / mocowanie mchu do podłoża, korzeni, kokosów.

Wystarczy przymocować go nitką do kamienia po pewnym czasie ją zarośnie, a z kąt to oczywiście albo z allegro albo z sklepu zoologicznego,ale na pewno nie z lasu.
http://www.kmra.pl/readarticle.php?article_id=144
Poczytaj przed kupnem.

- ze sklepu polecam
- nitką albo żyłką można spróbować też na gumkę recepturkę co polecam ponieważ jest najprostszym z rozwiązań

Nie chcę płacić za nic
Wolę kraść
Nie chcę piąć się w górę
Wolę spaść
Nie chcę o nic prosić
Wolę żądać
Na nikogo, na nikogo
Nie chcę się ozglądać

Chcę być nielegalny

Piszę poprawnie po polsku.

w sklepie trudno spotkać przynajmniej u mnie... w piątek przyszedł do mnie z allegro.pl był solidnie zapakowany i zdrowy.

Toungue 

Heh... Mech Jawajski mozesz kupic praktycznie w kazdym sklepie zoologicznym...:p..A jak nie w sklepie to na giełdzie akwarystycznej... A co do tego jak go przymocować...- ja stosuje gumki recepturki...które z czasem mozna usunać.....

W Łodzi bardzo ciężko znaleźć mech w sklepach - ja jeszcze nigdy nie spotkałam. Jednak dużo akwarystów sprzedaje swoje przycinki - ogłoszenia są na foach akwarystycznych.

Do przymocowania moim zdaniem najlepiej sprawdza się żyłka, oto powody:
- nitka z czasem się "rozpuszcza" w wodzie, i mech nie zawsze zdąży się "zakorzenić" na korzeniu, a żyłka pozostaje żyłką
- przezroczysta żyłka jest cieniutka, niewidoczna, więc nie trzeba jej ściągać, a nawet świerzo obwiązany korzeń wygląda nienajgorzej

ja tam mocuje recepturką którą mi i tak mech obrasta ... kiedyś mocowałam na żyłkę ale sobię łapy pocięłam Tongue

A ja mech przysypuję kamyczkami i po kilku dniach je ściągam, a meszek dobrze przymocowanyBig Grin

Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian

Podłącze się pod temat.

Czy jak przymocuje mech jawajski do łupka to będzie rosnąć? Czy lepiej na korzeniu?

Pozdrawiam
Rafał

Wg mnie nie ma różnicy.I do łupka się przyczepi i do korzenia.

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

prof.Animal napisał(a):A ja mech przysypuję kamyczkami i po kilku dniach je ściągam, a meszek dobrze przymocowanyBig Grin

nie "kamyszki" tylko kamyczki

To nie ma różnicy czy łupek czy korzeń i tak będzie rósł.

Skocz do: