Czy ktoś poradzi mi w sprawie gupika??Proszę
03.02.2011, 01:19
Witam. Wstawiam jeszcze raz zdjecia swoich gupiow poniewaz nei wiem czy samice sa w ciazy czy po prostu moze je przekarmiam..
03.02.2011, 17:34
(03.02.2011, 00:33)Kaef napisał(a): Przeczytaj o sposobie rozmnażania danio. Albo nie, powiem Ci. Danio są rybami jajorodnymi, więc ten post jest nie na miejscu.
Ahh, więc może poprostu przejadła się w sklepie... Dzięki.
@UP
Moja gupiczka wyglądała przed rozrodem podobnie.. Możliwe że są.. Ale ile razy dziennie dajesz im pokarm??
03.02.2011, 17:43
06.02.2011, 02:07
Wczoraj ok 15 wylowilem jedna do kotnika i juz 2 mlode rybki plywaja..czekam na nastepne.. Pierwsza rybka urodzila sie ok polnocy, a wiec ile moze trwac porod, i kiedy moge wpuscic mamusie do glownego zbiornika?
06.02.2011, 15:52
A po co trzymasz ją w tym kotniku?? Opisz swój zbiornik.
06.02.2011, 17:39
W kotniku ja trzymalem bo caly czas trwal porod.. Juz po problemie, urodzila 13 mlodych gupiczkow i ja wpuscilem do ogolnego..
06.02.2011, 20:41
Mam wielką prośbę jestem początkującym mam pytanie mam samice zmienniak plamisty po czym rozpoznać czy będzie mieć młode Pozdrawiam
12.02.2011, 15:02
Napisze tutaj ;d Pisałam na innym forum ale nikt mi nie odpisał.
Ostatnio zakpiłam Molinezje Samice ponieważ ma bardzo intensywny kolor i wgl
Pan z zoologicznego powiedział że jest kotna to był następny plus.
Jak ją wpuściłam w domu do akwarium i wtedy jej sie dokładnie przyjrzałam to zaobserwowałam taką plamke białą na oku podejrzewam właśnie że to pleśniawka, ma odstające bardziej drugie oko.
I moje pytanie jest takie czy ona mi urodzi te małe czy też nie, czy urodzą sie martwe? i czy ta pleśniawka im nie bd zagrażać nie wiem co robić za bardzo z tą rybką.
Dodam tez że ciągle chowa sie w zamku i pływa przy dnie i nie je prawie nic :O
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi
Ostatnio zakpiłam Molinezje Samice ponieważ ma bardzo intensywny kolor i wgl

Pan z zoologicznego powiedział że jest kotna to był następny plus.
Jak ją wpuściłam w domu do akwarium i wtedy jej sie dokładnie przyjrzałam to zaobserwowałam taką plamke białą na oku podejrzewam właśnie że to pleśniawka, ma odstające bardziej drugie oko.
I moje pytanie jest takie czy ona mi urodzi te małe czy też nie, czy urodzą sie martwe? i czy ta pleśniawka im nie bd zagrażać nie wiem co robić za bardzo z tą rybką.
Dodam tez że ciągle chowa sie w zamku i pływa przy dnie i nie je prawie nic :O
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi
13.02.2011, 11:58
(06.02.2011, 20:41)costello napisał(a): Mam wielką prośbę jestem początkującym mam pytanie mam samice zmienniak plamisty po czym rozpoznać czy będzie mieć młode Pozdrawiam
u wszystkich żyworodnych wygląda to tak samo : większy brzuch ,ciemniejsze "plama" na końcu brzucha.
Gupiki,mieczyki ,molinezje itd
« Starszy temat | Nowszy temat »