• 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bimbrownia i wszystko co z nią związane

Przy welonach się nie sadzi takich roślin.
Swoją drogą dziwne, że cabomba ci rosła pięknie przy takim oświetleniu Big Grin

No rosła. Nawet przycinke jej robiłem

Dobra to teraz moje pytanie ;pp. Widzę że bimberek w mojej 112-tce przy oświetleniu standard nic nie daje, i tak sobie myślę czy by jej nie podłączyć do akwarium 25l. Oświetlenie mam żarówka 11w energooszczędna, więc wychodzi prawie 0,5w a litr. A z tego co wiem to przy tej ilości światła można podłączyć już bimber żeby coś działał. Jak myślicie? Podłączać czy nie?

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

Ja bym podłączył Wink
U siebie w małym mam 0.36W/l a bimbrownia chodzi non stop...

A co masz za rybki? Ja o uduszenie sie nie martwię bo bojownik labiryntowiec.

[112-ogólne]

Kondziu rybek nie ma w małym, dlatego ostro jedzie z bimbrem i się nie martwi o stężenie CO2 ;D

[102l] - Ogólne.
[20] - kreweciarnia

Witam, mam problem z dyfuzorem szklanym ze spiekiem ceramicznym. Po prostu mam nowy zacier w bimbrowni i produkuje dużo CO2 i ciśnienie jest tak duże, że dyfuzor nie wyrabia i wężyk się pod wpływem ciśnienia rozłącza. Jak zmniejszyć ciśnienie w dyfuzorze? Da się zastosować jakiś regulator, żeby wcześniej w wężu mi niechciana część gazu uciekała poza akwarium?

Wow to jaki ty masz zacier że tak ci bimbrownia gazujeBig Grin Ja mam dyfuzor z drewna lipowego i nic nie wypycha.Może zrób dyfuzor DIY

GG:9678802

Przy drewnie lipowym też nie wypychało, ale kupiłem ceramiczny bo jest dużo lepszy.

Weź taki zacisk plastikowy, lub nawet 2 i w tym miejscu co wężyk nachodzi na dyfuzor załóż taką opaskę. Zaciśnij dobrze i odetnij niepotrzebne końcówki. Chodzi mi o taki zacisk http://allegro.pl/a3210-opaska-zaciskowa...30330.html . Można taki dostać w każdym większym sklepie jak np Real czy carrefour.

A teraz znowu moje pytanie. Dawać tą bimbrownie do mojej 25-tki?

[112-ogólne]

Skocz do: