• 14 Głosów - 4.36 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 54l-63l - czytaj i pytaj w tym temacie w razie problemów

Ja polecil bym ci prętnika trójbarwnego ale nie znam się za dobrze, a tutaj nikt ci nie odpisze tacy ludzie... na innym forum napisz mój post leży "nieruszony" od 3-4 dni

Prętnik trójbarwny odpada 100L (prawie jestem pewien) z prętników to może karłowaty ale też baniaczek trochę przymały .

Ps. Poczekamy do jutra może ktoś odpisze

Pozdrawiam.

No to ja ci odpisze. Jak chcesz dać bojka to lepiej daj harem 1+2. Bojek wtedy będzie mniej agresywny w stosunku do innych rybek ponieważ będzie się uganiał za samiczkami. Przynajmniej tak być powinno.

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

Co przecież prętnik karłowaty jest największy z pretników a prętnik trójbarwny jest chyba w sam raz mi na innym forum polecili taką obsadę:
-1+3 prętnik trójbarwny
-10/15x neon innessa
-5x kirysek lamparci
-5x otosek

Hahah hmm.

Max obsada takie coś:

3 x Prętnik Karłowaty (1 samiec+2 samiczki)
10 x Neon Inesa
5 x Kirysek Panda,Pstry,Piskorek
1 x Cudaczek

To co podałem to max .

Chyba zrobię tak jak powiedział Lipa96 i postaram się zrobić dużo kryjówek dla bojków .

Pozdrawiam

Możesz dać 3 Bojowniki ale neonków max 10

(09.04.2011, 00:06)Spartiata napisał(a):  Hahah hmm.

Max obsada takie coś:

3 x Prętnik Karłowaty (1 samiec+2 samiczki)
10 x Neon Inesa
5 x Kirysek Panda,Pstry,Piskorek
1 x Cudaczek

To co podałem to max .
Boże ludzie ile wam można powtarzać! Jak się nie zasz to nie odpisuj!
Prętnik karłowaty jako największy z rodziny prętników nie nadaje się do akwarium 54l
Wikipedia, SuperAkwarium, Google nie gryzą!!!

To ty ba*anie nie odpisuj.Prętnik jak sama nazwa wskazuje jest mały max 5 cm a ty mi tu takie deb*****y piszesz.Dla ciebie pewnie jest duzy bo miałeś Gupiki tylko !

Mortis mnie coraz bardziej śmieszy... Kłóci się i podaje źródła które zaprzeczają temu co on sam mówi.
Tak jak napisał Spartiata na chłopski rozum jak rybka która ma w nazwie karłowaty może być największa? Prętnik ten dorasta do max 6 cm. A po za tym Henio napisał że zdecydował się na bojki więc nie ma co sie dalej wykłócać czy sie nadaje do 54 l czy nie.

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

Skocz do: