27.06.2008, 21:58
peter10 napisał(a):Pomysłowe tylko nadal nie wiem o co chodzi z tą pompką
to kumpel sobie zrobił coś takiego znalazł w necie jak sie robi.ale mnie to się nie podoba(bo już bym robił sobie takie coś
)
peter10 napisał(a):Pomysłowe tylko nadal nie wiem o co chodzi z tą pompką
)
maniuch napisał(a):ja mam, zwę go odkurzacz.tuba i wąż,wciąga tylko syf.jak burza.a twoje jak chodzi w praktyce?? jak to działa??
ta tuba,a ten długi szlauf ma 5m i sięga od brodzika z filtra do akwa
peter10 napisał(a):maniuch napisał(a):ja mam, zwę go odkurzacz.tuba i wąż,wciąga tylko syf.jak burza.a twoje jak chodzi w praktyce?? jak to działa??
maniuch napisał(a):peter10 napisał(a):maniuch napisał(a):ja mam, zwę go odkurzacz.tuba i wąż,wciąga tylko syf.jak burza.a twoje jak chodzi w praktyce?? jak to działa??
moja tuba?wsadzam ją do akwa zasysam wodę i wciąga oba syf prosto do kanalizacji idzie tym 5m wężem,jak odmulę to zakładam końcówkę na filtr do zmiękczania wody i woda z filtra idzie prosto wężem do aka(wygoda)
szyma napisał(a):maniuch napisał(a):1 cm nad kamykami poruszaj szybko wężykiem niech syf z pod roślin się uniesie do góry i wtedy możesz do ściągnąć
Oki fajnie
Scofield napisał(a):wegeteacja sorka ale nie rozumiem tego
ale jak wężyk może wsysać 

VEGEtacja napisał(a):Scofield napisał(a):wegeteacja sorka ale nie rozumiem tego
1) łączysz butelkę odciętą z wężykiem
2) na podłodze stawiasz wiadro
3) wsadzasz całą butelkę i cały wężyk do akwarium
4) zatykasz palcem końcówkę wężyka tą, na której nie ma butelki : D
5) wciąż zatkaną wkładasz do miski na ziemi
6) odtykasz : D
7) do miski leci ci woda + syf, przyczepiasz wężyk do brzegu miski żeby nie wypadł
8) grzebiesz w żwirze butelką żeby syfy się unosiły, a wężyk wsysa je do miski
poniatno?