• 14 Głosów - 4.36 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 54l-63l - czytaj i pytaj w tym temacie w razie problemów

Witam jestem nowy na forum. Zamierzam kupić akwarium 54l. Posiadam w domu bojownika. Proszę powiedźccie mi jakie rybki moge skompletować, aby żyły w zgodzie z bojownikiem. Co jeszcze muszę dokupić prócz akwarium. Skłaniam się ku małym rybkom. Podobają mi się gupiki, molinezje, neonki, danio. Zaproponujcie mi ciekawe rybki, których nie znam. Smile

hmmmmmmm zależy czy bojownik nie będzie atakował ryb bo mój po wpuszczeniu do innych zaczął je atakować ponieważ odzwyczajił się od rybci Sad Jeśli będzie to go oddaj lub sprzedaj a twoje nowe rybcie na tym nie ucierpią Wink najłatwiejsze w chodowli są gupiki i mieczyki, możesz dać stadko otosików lub też na to całe akwarium stadko neonków(możesz o nich poczytać na necie) Możesz też prowadzić chodowlę jednogatunkową gdzie będzie tylko jeden gatunek rybci. Mam nadzieję że chociarz troche pomogłem Wink Wink Wink

Powiedz mi ilościowo jak to wygląda. Rybki, które podałeś podobają mi się bardzo. Ile rybek i po ile z gatunku moge kupić.

Przykładowa obsada:
1+3Bojownik
8Razbora klinowa
kiryski panda 4-6sztuk

Prętniki karłowate(z tego biotopu)
Otoski też,razbory...

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

Może być takie coś?
- 3 kiryski panda
- 3 razbory klinowe
- 3 molinezje
- 3 gupiki
- glonojad
- ślimak ( nie wiem jaki, widziałem u kuzyna, taki żółty)
- 3 mieczyki
- 4 otoski
Wolę w mniejszej ilości ale więcej rodzajów. Bardzo bym chciał gupiki. Z tych podanych rybek spompletujcie mi proszę akwarium i podajcie po ile z jakich gatunków.
P.S Wiem, że zadaje dużo pytań ale się dopiero ucze. ;]

mikik1993 napisał(a):Może być takie coś?
- 3 kiryski panda
- 3 razbory klinowe
- 3 molinezje
- 3 gupiki
- glonojad
- ślimak ( nie wiem jaki, widziałem u kuzyna, taki żółty)
- 3 mieczyki
- 4 otoski
Wolę w mniejszej ilości ale więcej rodzajów. Bardzo bym chciał gupiki. Z tych podanych rybek spompletujcie mi proszę akwarium i podajcie po ile z jakich gatunków.
P.S Wiem, że zadaje dużo pytań ale się dopiero ucze. ;]

Kirysek panda 6
gupiki 2+2
otoski 4
neon czerwony 6-8
Pielęgniczka Borelli parka lub harem

Jeżeli chciałbyś pielęgniczki to nie kupuj kirysków

Kupię :
-8 neonków czerwonych
-parkę pielęgniczek borelli
-4 otoski
-gupiki 2+2
Mogę do tego jeszcze 4 molinezje?

Raczej nie dodawaj molinezji

Ok daruję sobie je.
A do akwarium co muszę kupić? Grzałkę, pompkę... Co jeszcze się kupuje?

Skocz do: