• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czy ona jest kotna (jest w ciąży) ? Wszelkie pytania na ten temat proszę zadawać tutaj !

Ale obserwacja 24 godziny na dobę jest nie możliwa Big Grin , a chcę odłowić wszystkie urodzone gupiki Smile

Jest kilka opcji. Możesz kupić sobie dużo roślin typu rogatek i większość młodych się tam pochowa jak nie będziesz na tyle czujny aby wyłowić samiczki. Możesz też poczekać jeszcze spokojnie kilka dni i przygotować jakiś niezbyt mały zbiornik z napowietrzaniem i wodą z akwarium głównego i tam przerzucić samiczkę. W tym stanie co jest na zdjęciu to to może potrwać jeszcze z tydzień, czy dwa, ciężko określić.

Bardzo Ci dziękuję
Ale jest mały szkopuł , bo moje akwa ma 30 l a po za nią to mam tylko kulę ale w kuli to ryby się męcząSad , a nie przypominam sobie żebym widział u siebie w zoologicznym właśnie taką roślinkę Sad

Może być też moczarka, cabomba itp. chodzi o to żeby roślina była po prostu gęsta. A jak nie masz innego zbiornika to gdzie odłowisz narybek? Musisz się w coś zaopatrzyć i tak. Pozdrawiam

A rybki mógłbym odłowić do kotnika ?

(06.08.2012, 17:01)junkers napisał(a):  Bardzo Ci dziękuję
Ale jest mały szkopuł , bo moje akwa ma 30 l a po za nią to mam tylko kulę ale w kuli to ryby się męcząSad , a nie przypominam sobie żebym widział u siebie w zoologicznym właśnie taką roślinkę Sad

jak masz zbiornik 30l to daruj sobie odławianie młodych ... szkoda czasu i nerwów. Młodzież bardzo kiepsko rośnie w takiej szklance i szybciej doprowadzisz do śnięcia ryb z powodu przerybienia niż do jakichś osiągnięć hodowlanych

200 l agassiza, otoski i rodostomusy
http://s2.ifotos.pl/img/Akwa-2Mjp_hhaahrr.jpg

Sorry nie każdy ma bogatych starych i jest rozpieszczonym dzieckiem żeby mieć 200l :p , a i pamiętaj że ten post był skierowany do osób co mają pojęcie o gupikach i mogących mi pomóc z określeniem kiedy mi sie gupiki urodzą , a nie do cwaniaczków co myślą że mają duże akwa i są zajebiści :/
Liczę na jakąś odpowiedź związaną z czasem porodu a nie krytyką zbiornika Big Grin

Witam.
Chciałabym zapytać po jakim czasie od wydania białej wydzieliny przez samice gupika można spodziewać się porodu ?
Pozdrawiam!

Czy ta molinezja jest kotna?
przenieść ją już do kotnika?

Brzuch ma wielki wiec raczej tak , ale nie ma pewnosci , bo u siebie w zoologicznych widzialem cos takiego jak Molinezja Balonowa, ryba ktora ma wielki brzuch a nie jest w ciazy Smile Ladnie to wygladalo Big Grin

Jezeli to jest normalna molinezja to mysle maks 3/4 dni powinienes spodziewac sie mlodych Wink

Skocz do: