Sonda: Jak Ci się podoba mój Chaos?
Podoba mi się Bardzo
Podoba mi się
Jest średnio
Nie podoba mi się
    Wyniki sondy

• 21 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[200l ogólne]- Mój prywatny Chaos - czyli pierwszy baniak .

No Pysia jestem pod wrażeniem Wink zbiornik piękny i kondycja roślin b.dobra , wszystko ładnie wkomponowane . Gratuluje i pozdrawiam

maja napisał(a):Pysiu, tak sobie myślę, że wstawiając nowe fotki możesz to robić w nowym poście, dzięki czemu zaktualizujesz cały wątek.
Mam nadzieję, że moderatorzy przymkną na to oko, bo zbiornik zmienia się dynamicznie i wart jest tego aby ludzie te zmiany oglądali i się uczyli na twoim przykładzie.
Następnym razem tak zrobię jak będą jakieś zmiany Wink Dzięki .
maja napisał(a):A akwarium jak zwykle coraz piękniejsze.
Jeśli zaczęłaś już nawożenie metodą EI to napisz co i jak dawkujesz.
Akwarium zarosło strasznie, więc dzisiaj była drastyczna przycinka.
Co do EI to na razie kompletuję testy. Mam dopiero jeden do tego.... Mam nadzieję, że sprzedajac roslinki zarobię na następne choć ze dwa testy. W chwili obecnej dawkuję "na oko". Czyli jak widzę ze odpadają dolne liście to dawkuję makroelementy, a jak rośliny słabo rosną i ich stożki wzrostu zamierają- to mikroelementy.
Dużo pisania o tym, ale jak widzę ze cokolwiek jest nie tak to przeszukuję neta i zbieram informacje. Potem je przerabiam i staram się podać to , czego akurat brak.
To dość ciężkie, trudne i pracochłonne, ale jak widać chyba na razie skutkuje Wink Niestety mam coraz mniej czasu i zanim nie kupię wszystkich potrzebnych do EI testów to jednak będę musiała przejsć na gotowe nawozy Sad Święta nie pozwolą mi na dogłębną analize. Juz teraz wlałam gotowy nawóz z allegro .... I modlę się, aby nic się nie przytrafiło.

peter10 napisał(a):No Pysia jestem pod wrażeniem Wink zbiornik piękny i kondycja roślin b.dobra , wszystko ładnie wkomponowane . Gratuluje i pozdrawiam
Jak napisałam wyżej, dzisiaj nastąpiła drastyczna wycinka, a nawet wyrywanie. Zagęszczenie było już zbyt duże a to skutkuje marniejszymi roślinkami. Teraz znowu będą miały miejsce na rozrost Wink A wyrwałam / przycięłam sporo Wink Wieczorkiem zrobię fotki to zobaczycie jak marnie teraz w baniaku Smile

Zrobiłam Wink
Ołysiłam zbiornik strasznie :mrgreen: Mam wiadro roślin....
Jeszcze fruwają farfocle, bo fotka zaraz po dewastacji.

Średni heniu po przycince

Hetercia trochę poskromiona

Wybarwione końce rotalki ścięte

Aromatica w końcu będzie miała miejsce i światło

Przesadzone na razie tutaj

Znowu didiplis i średni heniu

I ogólne widoki

Dzisiaj wielki dzień dla mnie Smile Moja obsada została zamknięta. Przybyły ostatnie rybki Smile Czyli otoski 10 szt. i Apistogramma Baenschi - 1+3 Smile Samiec F0 a samiczki F2 Smile Na razie pielęgniczki dość zestresowane Wink Jedna to Cholera Smile Takie imie dostała bo juz zaczęła przeganiać kiryski ze swojego rewiru Wink Samczyk powoli nabiera kolorków. Dwie samiczki nadal szare... Musi minąć troszkę czasu.

Mój nowy nabytek. Dzikus prosto z Peru Smile Samiec Apistogramma Baenschi. Na razie kolorki marne bo zestresowany podróżą Wink

Fotek mam mase Wink

Otoski

Kiryski też się załapały Wink

Zaraz następne foty Smile

Przepiękne akwariumSmile

Bardzo ładny zbiornik, widać, że masz rękę do roślin, a co do Baenschi są przepiękne. Gdzie kupiłaś F0 ?

"...Nigdy Nie Jest Tak Źle,...By Nie Mogło Być Gorzej..."

Piszę poprawnie po polsku.

-gg: 4417762

- 100 litrów (ryby Ameryki Płd.): http://www.akwaswiat.net/-100-l-ogolne-t-14088.html

Woow. Na prawdę ślicznie ci to wyszło Pysiu. No i trzeba pogratulować pielęgnacji i ręki, że tak wszystko ładnie rośnie oby tak dalej.

P.Wędkarz napisał(a):Przepiękne akwariumSmile
Dzięki Smile

Krolik85 napisał(a):Bardzo ładny zbiornik, widać, że masz rękę do roślin, a co do Baenschi są przepiękne. Gdzie kupiłaś F0 ?
Znowu mam 50 sagittarki Wink
F0 kupiłam jakoby niechcący. Do ogólnego szkoda takich ryb. Nie po to są odławiane aby słuzyć wyłącznie do oglądania. Niestety, nie było ani F1 ani F2 samców. Wiec wyboru nie miałam Wink A kupiłam od apistomaniaka z apisto Wink Kto szuka to znajdzie wszystko Smile
ethnix napisał(a):Woow. Na prawdę ślicznie ci to wyszło Pysiu. No i trzeba pogratulować pielęgnacji i ręki, że tak wszystko ładnie rośnie oby tak dalej.
Dziękuję Smile Tez mam potknięcia. Chyba ciut przenawoziłam. Mam nalot na szybie miejscami. Tak wielkości dziesięciogroszówek. I kilka kropek na glosi. Do tego kuzyn dużego heńka mi kompletnie pada..... To pierwsza roślinka której nie daję rady Sad Jutro poleci w diabli, bo nie będę trzymać czegoś na siłę czemu się u mnie nie podoba Wink Podetnę i dosadzę na jego miejsce rotalki indici. Od razu ciut zmienie bo kupiłam śliczna green rotalke Wink Czas powoli prawą stronę ogarnąć. Skoro indice jest u mnie dobrze, to green też powinno Wink

Zdaję sobie sprawę, ze nie ma baniaka w którym wszystkie gatunki będą sie czuły dobrze. Tak więc z gatunków posadzonych wybieram te, które rosną Wink
A rybkom chyba z tym dobrze Smile

Jako że zrobiłam zmiany ze względu na pielęgniczki Inki to pozwoliłam sobie napisać nowy post bez edytowania Wink

Pielęgniczki są zupełnie inne niż reszta rybek. Mają specyficzne zachowania i musi im się naprawdę coś pobobać żeby to zaakceptowały. Czuły się zagubione i po obserwacji postanowiłam nieco zmienić wystrój. Dodałam też większa ilość kokosów, aby samiczki sobie wybrały rewiry. Widocznie im się spodobało bo wyszły po demolce z ukrycia w końcu i zaczęło się.... Neonek jeden zarobił bo wlazł pod nóż Wink Kiryski ganiane spod kokosów. Samiec poluje na krewecie Smile Nie da się oderwać od baniaka bo ciągle jest co obserwować Smile

Teraz to wygląda tak:

Trochę czasu mienie zanim urośnie tylni plan Wink Potem trzeba to wszystko uformować i mam nadzieję że to będzie koniec aranżacji mojego Chaosu Smile

Wszystko pięknie rośnie , zbiorniczek wygląda bardzo ładnie.
Świetna robota pozdrawiam

szopen84 napisał(a):Wszystko pięknie rośnie , zbiorniczek wygląda bardzo ładnie.
Świetna robota pozdrawiam
Dzięki Smile Tfu tfu!

Mój pieszczoch. Dzikus Apistogramma baenschi Smile

Pielęgniczki są niesamowite! Wprowadziły do baniaka życie niezwykle interesujące. Szkoda ze mam kiryski i neonki Sad Miałabym szanse na przychówek....

Skocz do: