• 16 Głosów - 3.38 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaka obsada do Twojego akwarium?

Dlaczego sądzisz że narybek nie przetrwa?
Wiesz co, lepiej zrezygnuj z gupików.

-.-'

1. zostanie zjedzony
2. wciągnie go filtr (jeśli będzie niezabezpieczony)

Miałem w ogólnym zbiorniku nieplanowanych około pięć sztuk narybku i teraz go jakoś nie widzę. Samice bardzo chętnie zjadają swoje dzieci. Neony pewnie też by się skusiły.

Nie rezygnuj Smile. Nasze przekomarzania są mało ważne. Trzy samce o różnych barwach zrobią super efekt Wink.

1,2 a jak będzie miał kotnik.!!

Neonki zjedzą młode gupiki,na pewno nie!Nie jeden raz miałem neonki z małymi gupikami i nigdy się nie zdarzyło

-.-'

dzieki za porady woda w zbiorniku juz sie stabilizuje wiec niedługo czas sie wybrac na ryby. Pozdrawiam

Przestańcie gadać z tym zamęczeniem, ja mam parkę od dawna i jest spokój, pływają sobie razem i samiec tylko czasami się zaleca. Jak samicy nie będzie pasowało to go bez problemu przegoni. Neony zjadają młode gupiki.

Mam akwarium 112 litrowe. Chciałbym w nim hodować:
4 pielęgniczki ramireza
15-20 neonów zielonych
15 Pseudomugil Gertrudae
4 kiryski spiżowe.

Czy taka obsada się nadaje?

2 pielęgniczki ramireza
15-20 neonów zielonych /to albo to / 15 Pseudomugil Gertrudae
6-8 kiryski spiżowe.

Kaef napisał(a):2 pielęgniczki ramireza
15-20 neonów zielonych /to albo to / 15 Pseudomugil Gertrudae
6-8 kiryski spiżowe.

Możesz do tego dodać parkę zbrojnika niebieskiego lub kilka otosków.

-.-'

JA zajmuję się akwarystyką 9 lat i tylko przez ostatni ro hoduję Gupiki.
Do tego akwarium polecam ci Gupik pawie oczko i Molinezję

Generalnie wolałbym, aby wyrażano się jaśniej, dlaczego nie mogą ze sobą przebywać itd. Napisałem jakimi rybami jestem zainteresowany. Filipus, do tego akwarium, tzn? Do obsady, którą proponuje wrzucić jeszcze te ryby? Nie sądzę by zbiornik nie był przerybiony. Jedną molinezję? Myślę, że czułaby się co najmniej samotna.

Skocz do: