• 16 Głosów - 3.38 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaka obsada do Twojego akwarium?

Obsada do 30l będzie dobra, a krewetkami się nie martw, zawsze je sprzedasz.

Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian

Ok, w takim razie kupuję!

Dziękuję za pomoc Smile !

ludzie!
nastąpiła zmiana, uprosiłem rodziców na 112!!! litrów.
jeszcze raz proszę o porade co tam wsadzic

72 litry - 12 Gupików, czekam na młode ; )

Witam. Mam w akwarium [147l] 20 razbor klinowych, 2 haremy gurami [złote i marm,urkowe 1+2] oraz 6 kirysków. Wcześniej miałam zbrojnika niebieskiego ale niestety zginął. Zastanawiam się teraz nad zakupem grubowargów syjamskich [3,4]. Akwarium odpowiadało by im ponieważ ma 120 cm długosci, są to rybki azjatyckie więc mają podobne wymagania do tych które już posiadam. Czy Waszym zdaniem kupić kosiarki czy lepiej zbrojniki?

kosiarki rosną strasznie duże może lepiej otoski??? masz już kilka sporych ryb, nie miały by gdzie pływać

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

Raczej miałyby ponieważ gurami zajmują środkowo - przypowierzchniową strefę akwarium, a kosiarki środkowo - denną. Myślałam o nich ponieważ zjadają nitki a mam ich inwacje ;/ Tylko że wolałabym jednego, max dwa osobniki a podobno lepiej trzymać je stadnie..

Ale 3,4 to nie stadkoTongue

Pozdrawiam!
Krystian

Ale zawsze to kilka [lepiej niż jeden] a na 5 nie mam miejsca..
Szukam jakiegoś ciekawego stworzonka które naprawdę zjadałoby glony a nie jak zbrojniki wcinało tabletki a glony kto musiał skrabać? - ja ;p

OtosekTongue, bardzo ładna, pożyteczna, a przede wszystkim mała rybkaTongue, uwierz mi one potrafią czynić cuda.

Pozdrawiam!
Krystian

Skocz do: