• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czy ona jest kotna (jest w ciąży) ? Wszelkie pytania na ten temat proszę zadawać tutaj !

Kaef napisał(a):A skąd mamy wiedzieć ile?? Nie rozmawialiśmy z nimi przecież.

Dobra, Ok. Teraz moja Molinezja wystawia nosek (pyszczek) na powierzchnię. Temperatura 26stopni. Coś nie tak?? Trzyma się blisko filtra i grzałki...
One są w ciąży. Czy mogę na noc łożyć Gupika i MolinezjęZłotą do jednego kotnika? (Nie mam dużo kryjówek, a chciałby mieć młode).

Posty zostały połączone, nie piszemy posta pod postem, korzystaj z opcji EDYTUJ - Kejdi

Nie powinna niczego wystawiać nad wodę. Czy to wygląda jakby chciał połykać powietrze?? Inne molinezje też tak robią??

Nie. To jej wystawianie pyszczka trwało niecałą minutę. Teraz juz zachowuje się normalnie. I gupiczka zaczęła się kocić. Na razie jest jedno maleństwo ;-)
Chyba coś nie tak. Jak zauważyłem jedną rybkę, odłowiłem ją do kotnika. Ale minęła noc i nic nie ma, a ona jest tak samo gruba, jak była przedtem. O co jej chodzi? Dlaczego nie chce rodzić! ;-(

Posty zostały połączone, nie piszemy posta pod postem, korzystaj z opcji EDYTUJ - Kejdi

agcia napisał(a):aha wielkie dzięki ulżyło mi WinkWink
jakoś mi się jeszcze nie wykociła. Powiedzcie czemu!!!!

jak ma czarną plamę przy odbycie na dole brzucha to znak że nie urodziła i nadal jest w ciąży

mam czarną molinezje ma duzy brzuszek i białą plamke kiedy odstawić ja do kotnika i jak się zachowuje molinezja kiedy chce urodzić bo moja pływa cały czas na dnie akwarium prosze o pomoc z góry dziękuję

Witam. Mam Molinezje i chciałbym zapytac czy ona jest kotna, ma taki wiekszy brzuch.Chodzi o ta z "jakby" czarnym brzuchem.

http://img185.imageshack.us/i/ss851594x.jpg/
http://img185.imageshack.us/img185/5290/ss851594x.jpg

ja ost pisałam na temaciku o molinezjach i nikt mi nie odpisał więc potrzepie się tutaj
Wczoraj zauważyłam że moje moli maja dziwne brzuszki czy coś im się stało bo on nie jest pękaty tylko taki spory kurcze jakby to napisać wygląda tak jakby im rósł do dołu
To jest Trans

A to Molly

Przepraszam za jakość fotek ale taki mam poroniony fon Sad

Jestem po prostu The Best :D

Ika202 napisał(a):ja ost pisałam na temaciku o molinezjach i nikt mi nie odpisał więc potrzepie się tutaj
Wczoraj zauważyłam że moje moli maja dziwne brzuszki czy coś im się stało bo on nie jest pękaty tylko taki spory kurcze jakby to napisać wygląda tak jakby im rósł do dołu
To jest Trans

A to Molly

Po tych zdjęciach to trudno stwierdzić czy są w ciąży, czy to objaw chorobowy.
Na twoim miejscu bardziej martwiłabym się tym, że ryby wyraźnie pływają pod powierzchnią wody (a to już jest mocno niepokojące)a i woda na tym zdjęciu wygląda kiepsko.

Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.

Ika202 napisał(a):ja ost pisałam na temaciku o molinezjach i nikt mi nie odpisał więc potrzepie się tutaj
To jest Trans

A to Molly

Molinezje są łapczywe na pokarm. Trzeba uważać z ich dietą.
Urozmaicaj im pokarm głównie pokarmem roślinnym.(możesz wymieszać trzy opakowania różnych płatków)

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

czyli one po prostu są najedzone a nie kotne ?? bo i to mi przez myśl przeszło Wink a jeżeli chodzi o pokarm to obecnie mam taki duży pokarm Tropical Ichtio-vit,mam też daphnie suszoną i raz na tydzień daje im daphnie mrożoną (oczywiście wcześniej ją rozmrażam )

Jestem po prostu The Best :D

Skocz do: