Jeśli obydwie w tym samym czasie się "spasły" to pewnie jest to problem z trawieniem. Nie możesz jednak zapominać że jest to żyworódka i raz zapłodniona może trzymać nasienie na nowe mioty.
Molinezje ze zdjęć nie są w ciąży a na pewno nie urodzą na dniach.(nie są pękate)
maja napisał(a):Po tych zdjęciach to trudno stwierdzić czy są w ciąży, czy to objaw chorobowy.
Na twoim miejscu bardziej martwiłabym się tym, że ryby wyraźnie pływają pod powierzchnią wody (a to już jest mocno niepokojące)a i woda na tym zdjęciu wygląda kiepsko.
Ika202 powiem to jeszcze raz: z twoimi rybami wyraźnie jest coś nie tak, więc przeanalizuj, czy w sposób właściwy zajmujesz się pielęgnacją zbiornika.
Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.
maja napisał(a):Po tych zdjęciach to trudno stwierdzić czy są w ciąży, czy to objaw chorobowy.
Na twoim miejscu bardziej martwiłabym się tym, że ryby wyraźnie pływają pod powierzchnią wody (a to już jest mocno niepokojące)a i woda na tym zdjęciu wygląda kiepsko.
tak je zwabiłam do zdjęcia zawsze jak puknę w szybę to one szukają jedzonka
a woda jest ok przedwczoraj była podmieniana tylko tak jakoś kiepsko telefon zdjęcia mi wychodzą
chociaż nie powiem jakiś czas temu miałam problem z wodą robiła się mętna więc zaczęłam mniej karmić ryby (nie mylić z głodzeniem) oraz ograniczyłam im oświetlenie i pomogło a jakie wy macie sposoby na to aby woda była idealna ???? (to tak przy okazji się wypytam )
Olek napisał(a):Jeśli obydwie w tym samym czasie się "spasły" to pewnie jest to problem z trawieniem. Nie możesz jednak zapominać że jest to żyworódka i raz zapłodniona może trzymać nasienie na nowe mioty.
Molinezje ze zdjęć nie są w ciąży a na pewno nie urodzą na dniach.(nie są pękate)
Ej no sorry ale po czym stwierdzasz,że nie są kotne?Te zdjęcia są tak kiepskiej jakości,że nie można tego stwierdzić czy są czy nie.Przed porodem będzie próbowała ukryć się gdzieś na uboczu,a jeśli masz tam więcej molinezji będzie widać kiedy zacznie się kocić, inne będą ganiały za nią jak głupie i będą ją podskubywać.
Dziś kupiłem molinezje (parke) no i mam jeszcze 1samca (2tygodnie temu kupiłem)
Wrzuciłem parkę a ten samiec zaczął ją jakby gryźć w płetwę odbytową.
Rozpoznałem to ponieważ samica ma 2 na dole takie płetwy a samiec 1 a potem samicy taka biała nitka wyszła
Czy ona jest kotna?!
PS: oto zdjęcia
Na tym zdjęciu nic nie widać. Daj więcej fot. Zajrzyj do wątku który Ci zamknąłem tam napisałem Ci ja wstawić zdjęcia(linki) nie kopiuj skrótów linków, bo po prostu tak nie działają....