maja napisał(a):Pysiu, tak sobie myślę, że wstawiając nowe fotki możesz to robić w nowym poście, dzięki czemu zaktualizujesz cały wątek.
Mam nadzieję, że moderatorzy przymkną na to oko, bo zbiornik zmienia się dynamicznie i wart jest tego aby ludzie te zmiany oglądali i się uczyli na twoim przykładzie.
Następnym razem tak zrobię jak będą jakieś zmiany

Dzięki .
maja napisał(a):A akwarium jak zwykle coraz piękniejsze.
Jeśli zaczęłaś już nawożenie metodą EI to napisz co i jak dawkujesz.
Akwarium zarosło strasznie, więc dzisiaj była drastyczna przycinka.
Co do EI to na razie kompletuję testy. Mam dopiero jeden do tego.... Mam nadzieję, że sprzedajac roslinki zarobię na następne choć ze dwa testy. W chwili obecnej dawkuję "na oko". Czyli jak widzę ze odpadają dolne liście to dawkuję makroelementy, a jak rośliny słabo rosną i ich stożki wzrostu zamierają- to mikroelementy.
Dużo pisania o tym, ale jak widzę ze cokolwiek jest nie tak to przeszukuję neta i zbieram informacje. Potem je przerabiam i staram się podać to , czego akurat brak.
To dość ciężkie, trudne i pracochłonne, ale jak widać chyba na razie skutkuje

Niestety mam coraz mniej czasu i zanim nie kupię wszystkich potrzebnych do EI testów to jednak będę musiała przejsć na gotowe nawozy

Święta nie pozwolą mi na dogłębną analize. Juz teraz wlałam gotowy nawóz z allegro .... I modlę się, aby nic się nie przytrafiło.
peter10 napisał(a):No Pysia jestem pod wrażeniem
zbiornik piękny i kondycja roślin b.dobra , wszystko ładnie wkomponowane . Gratuluje i pozdrawiam
Jak napisałam wyżej, dzisiaj nastąpiła drastyczna wycinka, a nawet wyrywanie. Zagęszczenie było już zbyt duże a to skutkuje marniejszymi roślinkami. Teraz znowu będą miały miejsce na rozrost

A wyrwałam / przycięłam sporo

Wieczorkiem zrobię fotki to zobaczycie jak marnie teraz w baniaku
Zrobiłam

Ołysiłam zbiornik strasznie :mrgreen: Mam wiadro roślin....
Jeszcze fruwają farfocle, bo fotka zaraz po dewastacji.

Średni heniu po przycince

Hetercia trochę poskromiona

Wybarwione końce rotalki ścięte

Aromatica w końcu będzie miała miejsce i światło

Przesadzone na razie tutaj

Znowu didiplis i średni heniu

I ogólne widoki