Krolik85 napisał(a):Dodaj, jeszcze kilka zdjęć Twoich Apistogramma Baenschi, przepiękne pielęgniczki.
Ich atrakcyjność nie polega na piękności, tylko na obserwacji niesamowitych zachowań
Niestety

Samiec był z odłowu i padł

Samiczkę w przypływie paniki wysłałam do instytutu na badania czy nie mam jakiejś choroby w baniaku. No i nie mam.... Zostały mi dwie samiczki, które po padnięciu samca odłowiła ze strachu do malucha. Dzisiaj je wpuszczam znowu. Będą bez faceta. Chyba że znajdę faceta urodzonego w niewoli...
Kejdi napisał(a):Pysia, nie będę oryginalna, zbiornik wygląda coraz piękniej !! 
Aż się wierzyć nie chce, że to Twoje pierwsze akwarium.
Nie licząc tych taty baniaków jak byłam dziecięciem - to pierwszy
Kejdi napisał(a):Jak się okazuje, można i nie trzeba się wykręcać tekstami "ale ja dopiero zaczynam i jestem zielony..."
Ja jestem zielona. Ale jak coś robię, to muszę wiedzieć co

Pamiętasz moje pierwsze pytania?
Kejdi napisał(a):Pomyśl tylko nad zagospodarowaniem miejsca w prawym górnym rogu, szkoda żeby w takim kolorowym gąszczu widać było rurki.
Pierwszy plan (też z prawej) trochę za bardzo się rozszalał - rozumiem, że tym razem poleciała fotka przed przycinką 
Prawa tylna strona jest zagospodarowana. Tylko musi urosnąć. Jest tam od 2 tyg. posadzona rotalka green. Sadzonki niewielkie i po aklimatyzacji mam nadzieję ze ruszą naprawdę, bo jak na razie ich wzrost jest niewielki.
A pierwszy plan powinien być przycinany co kilka dni, ale hodowałam didiplis diandre dla znajomego
nefrete1 napisał(a):Pysia napisał(a):Ja widywałam ładniejsze
Ten zbiornik nie ma reguł. Brak szablonów itd. Jest jaki jest
Tak jak i ja 
I o to chodzi!!! Jest dziki i nieprzewidywalny. A najważniejsze, że odzwierciedla Ciebie, a nie czyjąś inną pracę.
Jest mój w każdym calu, choć część jego jest
maji
nefrete1 napisał(a):Zresztą uważam, że szablony to nic złego - bo jeśli podchodzi się do sprawy z sercem i zaangażowaniem, to zawsze, nawet w najpospolitszym szablonie, zostawia się dużo siebie i przez to praca nabiera oryginalnego i wyjątkowego charakteru 
Wiem o tym. Ale ja się do szablonów nie nadaję

Na szczęście to zwyczajny domowy baniaczek bez ambicji na bycie najpiękniejszym

Ma cieszyc mnie
nefrete1 napisał(a):Ale poleciałam ... fiu 
A tak w skrócie - piękny busz 
Też się lubie rozpisywać
Dzieki
malutka243 napisał(a):Edytko - zazdroszczę Ci okrutnie 
Pięknie, cudowny gąszcz, może się rybolki nie zgubią hiih
Nie zazdrość Kasiu bo mi to popada wsio...
Rybulki dzisiaj dostaną w prezencie sporo miejsca. Zaraz drastyczna przycinka
akwarystyk 030 napisał(a):Super, super akwarium
Ja bym zbytnio nie przycinał bo wygląda odlotowo!!!
Dzięki

Ja przytnę. Nie lubię takich dzikich zarośniętych baniaków. Mam roślinność która potrzebuje swiatła a jest ono zasłonięte. Efekty już widać, bo aromatica zaczęła rosnąć na zielono zamiast na czerwono. Najas zagłuszony przestał całkiem.... Blyxa stoi w miejscu. Mają za dużo cienia od innych roślin. A najasa mam malutko i chciałabym go sobie podhodować więcej

Uwielbiam drobnolistne roślinki. Wygladaja przeuroczo. U mnie w baniaku największe liście ma hetercia, ale jest doskonałym tłem i do tego pochłaniaczem bo jej wzrost przyprawia o ból głowy
Wczoraj zamieniłam część roslin na 10 cristalków. Ja bym wywaliła je a dziewczyna nie miała kasy, za to miała cristalki

Nie wiem czy będzie im dobrze w nawozonym baniaku i czy przeżyją, ale jak nie spróbuję to się nie dowiem nigdy...