11
na założenie mam około 100 zł mam całe akwarium z pokrywą
11
serdecznie dziękuje za pomoc
0
Cześć.Chciałbym założyć krewetkarium chociażby mam takie plany mam już akwarium 17l,filtr kaskadowy 3,3W,grzałkę Elite 50W Mini.Oświetlenie świetlówka 8W,brzęczyk Elite[myślę że nie będzie potszebny].W akwarium chciał bym mieć Red Cerry.No i tak podłoże-czarny piasek lub żwirek,Kamienie porośnięte mchem,nurzniec i może jakąś trawkę no i jakiś korzeń.Proszę o jakieś porady co jedzą krewetki i czy dobrze myślę jeśli chodzi o roślinki korzenie itp.
Z góry dziękuje.
Tematy zostały połączone.
Korzystaj proszę z opcji SZUKAJ - Kejdi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2010, 22:11 {2} przez
Kejdi.)
14
Dobrze myślisz. Krewetki jedzą specjalne pokarmy, takie jak Hikari, i.in. Raz w tygodniu wygotowaną marchewkę, groch lub jakieś tak WYGOTOWANE warzywa, lub banany. Moje wcinają chętnie tabletki kirysków.
[182l] Wkrótce - Bojownikowo.
[60l] Ogólne - Ramirezy ;)
[25l] Krewetkarium ~~<33
http://www.akwaswiat.net/-25l-pierwsze-k...140-3.html
4
Czy Crystal Red nadają sie dla początkującego ?
www.rybcia.ugu.pl ZAPRASZAM!!
Wejdź weź kasting na moderatora i wygraj!! Bądź naszym stałym bywalcem a na pewno nie pożałujesz! To jest forum dla ciebie! Mamy shoutBoxa
67
Nie, chyba że "przestudiowałeś" cały internet na temat krewetek, to możesz zacząć od gradacji C/B. ogólnie nie jest polecana dla początkujących.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.01.2010, 00:01 {2} przez
bomboszek.)
4
a ja ci powiem tak... zacznij od red cherry ,yellow lub babaulti (jednych z wymienianych ) jeśli po jakimś czasie (miesiąc -dwa zależy jakie duże kupisz ) zaczną ci się rozmnażać i będą się dobrze czuły możesz z powodzeniem spróbować dołączyć do nich słabszej gradacji (mniej wymagające) crystal red lub black nie będą się krzyżować ty będziesz miał już jakieś podstawy w praktycznej hodowli i bedzie git

.Bamboszek powiem ci że nigdy nie stosowałam sie do ''przepisów" na hodowlę z netu a moje krewetki żyją i rozmnażają sie doskonale woda kranówka zwykły filtr gąbkowy i to wszystko

)
Gruntowna zmiana :(
35l-red cherry +raczki puer ( nowy nabytek:))
60l-drobniczka jednodniówka + bojowniki
25l - bojownik
40 l - bojownik + narybek
hobbystycznie przekopnica australijska
67
Tylko, że jak by kupił krewetki które były hodowane np. w ph 6.4 itp. a miał by o wiele wyższe parametry, krewetki by mu prawdobodobnie popadały z powodu takiego, że była duża różnica parametrów. Jednak niech poczyta coś o krewetkach, w końcu do podstawa.
4
Jasne niech czyta w końcu wiedzy nigdy za wiele

mimo tego myśle że jeśli w baniaku np. redki czują się bardzo dobrze (ośmielę sie je określić jako taki pewnego rodzaju tester

) to i crystale się przyzwyczają jedyne na co trzeba szczególnie zwrócić uwage przy crystalach to zawartość miedzi tego nie znoszą ...
Gruntowna zmiana :(
35l-red cherry +raczki puer ( nowy nabytek:))
60l-drobniczka jednodniówka + bojowniki
25l - bojownik
40 l - bojownik + narybek
hobbystycznie przekopnica australijska
3
witam,
czy jakiś mały filtr nie wciągnie mi kreweci ??