Dokładniej to papuzie ;D hehe. Wiem, że nic z tego nie będzie, ale chciałam się pochwalić, bo pierwszy raz to zrobiły. Przez jakieś 2 miesiące wykopywały wieeelki dół w żwirku (biorąc żwirek do buzi i wyrzucając go pod szybę) i cały czas samiec to robi. Samica składa jaja na korzeniu (złożyła już dużo i cały czas to robi
) samiec razem z samicą odganiają wszystkie ryby i razem jakby wachlują płetwami na ikrę. Chciałam was tylko poprosić, żebyście nie pisali jakie to papuzie są sztuczne, męczone itp. Wiem, że one nie mogą mieć potomstwa, samce są bezpłodne, ale może akurat z tego coś wyjdzie ; ) nadzieja umiera ostatnia. Zobaczymy. Sorry za taki entuzjazm, ale strasznie się podekscytowałam patrząc na to
Mojej kuzynce składały już kilka razy i mówi, że 2 dni broniły odganiając wszystkie ryby, a później zapominały albo zjadły ją kiryski.
Mam kilka zdjęć i nagrany filmik, później wstawię, jak chcecie :d
) samiec razem z samicą odganiają wszystkie ryby i razem jakby wachlują płetwami na ikrę. Chciałam was tylko poprosić, żebyście nie pisali jakie to papuzie są sztuczne, męczone itp. Wiem, że one nie mogą mieć potomstwa, samce są bezpłodne, ale może akurat z tego coś wyjdzie ; ) nadzieja umiera ostatnia. Zobaczymy. Sorry za taki entuzjazm, ale strasznie się podekscytowałam patrząc na to
Mojej kuzynce składały już kilka razy i mówi, że 2 dni broniły odganiając wszystkie ryby, a później zapominały albo zjadły ją kiryski.Mam kilka zdjęć i nagrany filmik, później wstawię, jak chcecie :d

znam to.