• 14 Głosów - 4.36 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 54l-63l - czytaj i pytaj w tym temacie w razie problemów

Neonki to stadna ryba powinna być trzymana minimum 10 sztuk, również kiryski też powinny być trzymane w stadku około 8 sztuk.

Ja bym oddał te żałobniczki do sklepu albo dla kogoś a dokupił kilka sztuk gupików ( ok. 5)
A reszte bym zostawił

Witam. Co sądzicie o takiej obsadzie. Proszę o sugestie odnośnie ilości i typów rybek.

1+1 pielęgniczki ramireza
10 x neon inessa
5 x otosek
3 x kirysek panda

rodzaj zbiornika:54L
oświetlenie: 1 x 15 W Philips Aquarell + odbłyśnik
filtr: Fzn 2
ogrzewanie: Grzałka z termostatem 50W
czego szukasz: akwarium towarzyskie
biotop: Ameryka Południowa

Kirysków 5 bo to ryba stadna.A tak to po za tym to chyba ok takich tematów są dziesiątki na forum.

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

susel napisał(a):Kirysków 5 bo to ryba stadna.A tak to po za tym to chyba ok takich tematów są dziesiątki na forum.

Susel: wiem że wątków na ten temat jest już trochę ale obawiam się
"prze ludnienie/rybienia" akwarium dlatego chcę zasięgnąć rady głównie odnośnie tej kwestii ale też sprawy ewentualnej możliwości "łączenia" tych rybek w jednym akwarium.

Więc naucz się czytać ze zrozumieniem i korzystaj z wiedzy dostępnej już na forum.
Kejdi

Proszę :
http://www.akwaswiat.net/search.php?acti...order=desc
Zamykam - Kejdi
Toungue 

Witam wszystkich fachowców w dziedzinie akwarystyki oraz wszystkich forumowiczów bardziej i mniej znających się na tej dziedzine. Zakupiłem sobie akwa 54 L z tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=984695190
Tak na poczatek, jest to moje pierwsze akwa w życiu. Sprzet moze nie jest wysokiej jakosci ale mysle ze na poczatek bedzie. Chcialbym Was prosic o propozycje co moge zrobic w tym akwarium, jakie rybki, biotop. Szczerze powiedziawszy juz troche poczytalem na tematy rybek i srodowisk, ale kompletnie nie mam pomyslu jakie akwa sobie zalozyc. Mysle ze pomozecie w wyborze. Chcialbym miec jakies ladne i przede wszystkim kolorowe rybki.
Pozdrawiam wszystkich i z gory dzieki za propozycje.

Możesz zrobić czarne wody ameryki południowej z obsadą 10-15 neon inessa i 1+1 pielęgniczka ramireza dużo korzeni ,liści dębowych,szyszek olchy i te klimaty ;D Możesz Azję 10x rozbora klinowa/hangla i parka prętników karłowatych czy harem - nie pamiętam jak się to trzyma,rośliny mało wymagające - cryptocoryny,anubiasy,wgłębka,mikrozorium,mech jawajski ładnie rośnie.Twoja wizja ,POWODZENIA!

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

co do rybek to-wybierz sobie biotop jaki chcesz,albo akwarium ogólne,zaproponój obsadę w dziale obsad i tam ci doradzimy.
aaa.kolorowe rybki to gupiki Wink
co do akwarium-to trochę zły zakup
1.akwarium 60l-ok
2.pokrywa 1x15w-marnie 15w to dużo za mało do 60l powinno być np. 2x15w
3.filtr z tego co wiem to po miesiącu do wyrzucenia,grzałka-przeciętna
i do tego ta cena Sad
ja za swoje akwarium zapłaciłem 80zł pokrywę zrobiliśmy z tatą
za stateczniki z świetlówką 2x14w zapłaciłem 50 zł
filtr aquael 350,grzałkę z termostatem auael 100w i termometr elektroniczny zapłaciłem 100 zł
może wyszło drożej ale sprzęt z aquaela raczej nie zawodzi
a twój to chińskie gówno.... niestety
i jak będziesz chciała mieć dość sporą obsadę to raczej filtr nie da rady Sad

Oki, na poczatku myslalem zrobic sobie malawi, ale z tego co czytalem to troche małe jak na ten biotop. Podobaja mi sie paletki są śliczne. A co do sprzetu - trudno jak sie bedzie kiepsko sprawowal trzeba bedzie zmieniac. Takie frycowe płacą laicy. Ale mysle ze podołam jakoś. Juz na początek tzreba bedzie zając sie światłem.

Skocz do: