Sonda: Jak Ci się podoba mój Chaos?
Podoba mi się Bardzo
Podoba mi się
Jest średnio
Nie podoba mi się
    Wyniki sondy

• 21 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[200l ogólne]- Mój prywatny Chaos - czyli pierwszy baniak .

Ładne ryby, a samczyk bardzo ładny.

Dlaczego ja dopiero dziś znalazłam Twoje cudo na forum??????????????Pysiu po prostu brak mi słów i nic nie powiem ,bo mnie zatkało.Ty jesteś fanatyczką!

agrareoligada napisał(a):Dlaczego ja dopiero dziś znalazłam Twoje cudo na forum??????????????Pysiu po prostu brak mi słów i nic nie powiem ,bo mnie zatkało.Ty jesteś fanatyczką!

Fanatyzm mi się bardzo brzydko kojarzy. To mocne słowo Wink A ja po prostu jak już coś robię, to najlepiej jak potrafię ... A jak juz chodzi o zyjątka, to żartów nie ma.
A dlaczego dopiero tu trafiłaś to nie wiem Smile)))) Mało się udzielam w temacie. Brak mi czasu .

Pysia jest pasjonatką i ma talent do baniaków Smile Może jakieś aktualne zdjęcie? Tongue

wspaniałe akwarium [pozdro dla właściciela ] oby tak dalej
a i bardzo dobry szczegółowy opis

moje akwa?? 60 tysięcy litrów[zbiornik] + kilkadziesiąt kilo ryby

militarius napisał(a):Pysia jest pasjonatką i ma talent do baniaków Smile Może jakieś aktualne zdjęcie? Tongue
Fotki aktualne mam, ale pod wpływem zmian ( przemeblowanie totalne dla pielęgniczek) akwarium zbrzydło Wink
sawik97 napisał(a):wspaniałe akwarium [pozdro dla właściciela ] oby tak dalej
a i bardzo dobry szczegółowy opis
Najpierw zrobiłam roślinniaka z tego Smile Z czasem przeszłam na dtrogę apistomaniaka. O roślinki nadal dbam, ale ich się nie da tak obserwować Smile
Muszę sie pochwalić Smile Mam narybek apistogramma baenschi Smile

Gratuluję narybkuSmile
Piękne połączenie barw roślin, masz do tego rękę i jak najbardziej o tym świadczą wszystkie ochy i achy Tongue Ja czekam na stabilizację w moim zbiorniku i napewno kupię parę roślin, które tu u Ciebie wypatrzyłam, napewno będzie to czerwony lotos. Przy tylu drobnolistnych roślinach stanowi wspaniały kontrastSmile Naprawdę piękny zbiornik Smile

Dzięki Smile
Baniak zbrzydł byl Smile Jakoś tak najpierw tworzyłam go z myślą o zwierzakach- żeby to im było najlepiej. Potem z czasem zaczęło mi się podobać tworzenie aranżacji. To wszystko rosło i rośło i....No... Jakoś tak z czasem stało się przycinanie nieustanne troszke nudne Wink Powróciłam do pierwszej koncepcji- czyli do zwierzaczków Wink
Jako ze obsada którą miałam dość nudna była, to jak wiecie zakupiłam Apistogramma baenschi. No i wpadłam po uszy! Mam je od grudnia i zero nudy. Dokupiłam apistogramma panduro i teraz są dwa gatunki tych powalających w zachowaniach ryb. Uwielbiam je. Baenschi narybek pływa z mamą w 54l. 126l zalane do dalszego jego odchowu Smile A w 200l po podrośnięciu malutkiego Pandurka zaczęła się wojna. Aby dwa chłopaki mogły żyć spokojnie razem powoli przesuwam korzenie z mchem do środka Smile Baniak staje się coraz bardziej w nieładzie i zatraca swe piękno hahaha Wink Do tego dojdą jeszcze dwa korzenie i będzie super graciarnia. Ale za to będzie świetne miejsce dla gatunków które mam Wink I o to chodzi Wink

Chciałbym mieć TAKI nieład w akwa Wink

grzesiek1993zag napisał(a):Chciałbym mieć TAKI nieład w akwa Wink
O taki nieład to już dość prosto Smile

W baniaku chwilowo powiększyła się obsada. Piszę " chwilowo" bo nie wiem czy cokolwiek przeżyje.....
Samiczka Apistogramma baenschi zwana Francą wyprowadziła dzisiaj stadko maluchów z kokosa. Jest to dla mnie dosć dużym zaskoczeniem... Fakt że twardosci wody mam niskie ( GH-5, KH-3) a i pH sprzyjające - 6,6, ale w koncu wlewam do tego baniaka dosć sporo nawozów Wink No i NO3 nie jest zerowe jak powinno dla maluchów tylko wynosi 15 Wink
Mamusia i tatuś opiekują się pięknie maluchami. Niestety ale moja obsada jest taka, że mimo czujności i tak neony i kiryski " zaopiekują się " maluchami...

Mamusia

Maluchy

Skocz do: