18.10.2009, 20:41
dzieki wszystkim za pomoc!
3promile napisał(a):ethnix napisał(a):3promile napisał(a):Nie więcej niż 12h - to jest jedyna zasada, którą znam. Można kombinować ze wschodami i zachodami słońca, ale jeśli ktoś kiedykolwiek był w okolicach równika to wie, że tam jest trzask - prask - ciemno. Mój baniak jest oświetlony od 11. do 23., ryby są karmione dopiero po południu i jakoś dajemy radę...
Promile-k czemu świecisz w tych godzinach co ja ?
Tak poważnie to rano możesz zapalać światło później, jeżeli chcesz wieczorem popatrzeć na ryby. Moje "śniadanie do łózka" dostają bez sztucznego oświetlania rano i zjadają je tak samo chętnie i szybko.
To nie tak - to Ty świecisz w tych godzinach, co ja! A poważnie to powód jest banalny - baniak stoi w zupełnie ciemnym kącie, a moja Mycha i ja pracujemy w dzień, więc wieczorkiem przy lampce shiraza lub szklaneczce mniamniuśnego single malta chcemy oczy nacieszyć. Zastanawiamy się właśnie, po ch... nam telewizor - przecież ten stolik doskonale nadaje się pod kolejny baniak!
PS. Chcesz kupić rocznego Sony 37 cali może?
ethnix napisał(a):3promile napisał(a):ethnix napisał(a):3promile napisał(a):Nie więcej niż 12h - to jest jedyna zasada, którą znam. Można kombinować ze wschodami i zachodami słońca, ale jeśli ktoś kiedykolwiek był w okolicach równika to wie, że tam jest trzask - prask - ciemno. Mój baniak jest oświetlony od 11. do 23., ryby są karmione dopiero po południu i jakoś dajemy radę...
Tak poważnie to rano możesz zapalać światło później, jeżeli chcesz wieczorem popatrzeć na ryby. Moje "śniadanie do łózka" dostają bez sztucznego oświetlania rano i zjadają je tak samo chętnie i szybko.
To nie tak - to Ty świecisz w tych godzinach, co ja! A poważnie to powód jest banalny - baniak stoi w zupełnie ciemnym kącie, a moja Mycha i ja pracujemy w dzień, więc wieczorkiem przy lampce shiraza lub szklaneczce mniamniuśnego single malta chcemy oczy nacieszyć. Zastanawiamy się właśnie, po ch... nam telewizor - przecież ten stolik doskonale nadaje się pod kolejny baniak!
Hahaha rok temu także kupiłem 46'' bydlę, a fotel mam zwrócony głownie w stronę namiastki afrykańskiego jeziora
3promile napisał(a):ethnix napisał(a):3promile napisał(a):ethnix napisał(a):3promile napisał(a):Nie więcej niż 12h - to jest jedyna zasada, którą znam. Można kombinować ze wschodami i zachodami słońca, ale jeśli ktoś kiedykolwiek był w okolicach równika to wie, że tam jest trzask - prask - ciemno. Mój baniak jest oświetlony od 11. do 23., ryby są karmione dopiero po południu i jakoś dajemy radę...
Hahaha rok temu także kupiłem 46'' bydlę, a fotel mam zwrócony głownie w stronę namiastki afrykańskiego jeziora
No tośmy se pogadali. Powymyślali te maszyny wszelakie, bo siły w ręcach nie mieli, kurna!

najwyżej kupię taki automatyczny włącznik/wyłącznik oświetlenia, słyszałam że coś takiego jest.