• 16 Głosów - 3.38 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaka obsada do Twojego akwarium?

Trzyma się je w parach, czasami mogą mieć małe i wcale nie są spokojne.
[/quote]

zalezy od osobnikow... ja mam narazie jedna papuzia , niebieska i jest bardzo spokojna... jak od malego beda z innymi rybami to moze dam rade wychowac je na spokojne ;p

wiec ktos powie mi jaki litraz musialby byc dla nich ?
(jak nie dla 3 to albo dla 2 albo dla 4)
pozdro Smile

Dla skalarów akwarium musi mieć wysokość min 50 cm.Dla papuzich (30 cm) długość 150 i szerokość co najmniej 60 cm.Wychodzi wanna 450l Smile.Poprawcie jeśli się mylę.

112l Malawi,54l kotnik dla młodych Saulosi Coral

(07.02.2011, 21:11)Rafskix napisał(a):  Dla skalarów akwarium musi mieć wysokość min 50 cm.Dla papuzich (30 cm) długość 150 i szerokość co najmniej 60 cm.Wychodzi wanna 450l Smile.Poprawcie jeśli się mylę.

hej a mozesz mi podpowiedziec czy dotej mojej obsady moge dodac molinezjie mam taką obsade 20 neonków inesa ,2 ramirezy 4 kiryski i czy do tego moge np dodac jakies molinezjie lub moze pretniki karlowate mozesz mi jakos doradzic

Jak akwarium ma powyżej 100l to możesz dodać parkę prętników,chociaż ramirezki lepiej by się czuły bez nich.Molinezje tu nie pasują-inne wymagania co do wody.

(07.02.2011, 22:28)Rafskix napisał(a):  Jak akwarium ma powyżej 100l to możesz dodać parkę prętników,chociaż ramirezki lepiej by się czuły bez nich.Molinezje tu nie pasują-inne wymagania co do wody.

a co bys mi polecil do tych ramirezów i neonków mam 130 literków

Dokup 2 kiryski,4 to troche mało i ja na tym bym skończył.No ale jak koniecznie chcesz dać dwa gatunki większych rybek, to możesz dokupić tą parkę prętników,ewentualnie haremik pielęgniczki żółtej 1+2 pod warunkiem że akwarium jest dobrze zarośnięte i jest w nim dużo kryjówek.

aha ok dziekuje za info

Witam

Obecnie mój baniak jest w trakcie dojrzewania, więc mam czas na wybór rybek.

Akwarium 112 L (80x35x40), Oświetlenie 2x18W, Filtr Atman AT-201, Grzałka At-150W

Chciałbym, aby ktoś mógł ocenić taką obsadę:

Parka Pięlegnic Ramireza / Harem Kakadu
Neon Innesa - 10 sztuk
Otosek - 7 sztuk
Kirysek panda (bądź inny rodzaj Kiryska) - 5 sztuk

Chciałbym jeszcze dołożyć do tego grona Gupik pawie oczko w liczbie 5-8 sztuk, bądź brzankę różową (ale podobno są one agresywne ?)

Można prosić o ocenę, bądź poradę ?

Dzięki i pozdrawiam akwarystów Smile

Lepiej powiększ ilość Neonów, do 15 sztuk i nic nie dodawaj będzie lepiej.Smile

Pozdrawiam
Rafał

a mozecie mi powiedziec jak mam czasowo ustawic wylonczanie swiatla ile ma sie palic swiatlo w akwarium

Skocz do: