Witam i bardzo przepraszam, że na bieżąco nie dawałem fotek itp. Zrobiłem małą cisze przed burzą

. Niestety, szkoła, potem akwa, (i tak se już budę zaniedbałem troche przez te akwa),a na dodatek zmęczenie, nie pozwalały mi już na wrzucenie zdjęc i zrobienia "notki".

A więc tak:
ŚRODA(16.03):
Pojechałem do zoologika, aby zakupic filtr wody. Wybrałem filtr Aquaszut Turbo N 750+dodatkowy pojemnik.
Dzięki dwóm pojemnikom będę mógł np. w jednym miec, gąbkę, a w drugim zeolit.
CZWARTEK(17.03):
W tym dniu przyszły wszystkie 4 paczki! Pierwsze dwie przyszły mi wprost do szkoły(statecznik i oprawki)

, a to dlatego, że pod szkoła spotkałem Panią listonoszkę. Nie zaszkodziło zapytac czy jest coś dla mnie

.
Po południu pod mój blok podjechała "Siódemka". Już wiedzialem, że idzie coś do mnie

. Tak to była paczka od trzmiela.
Jakąś godzinkę po kurierze znów ktoś zadzwonił domofonem. To była ostatnia paczka-rośliny. Jednocześnie wrzucam na takie małe życzenie dla apri zdjęcie, aby inni zobaczyli, że na allegro super (nie)wypasionych zestawów nie warto jednak kupowac. Apri oraz inni użytkownicy forum mieli racje-NIE JESTEM ZADOWOLONY, aczkolwiek niektórych mchów nie było, aż tak mało jak to pisało na allegro. Ogólnie-nie polecam.
Od razu zabrałem się za zbiornik najpierw cieńka warstwa ziemi uniwersalnej z casto, a potem żwir.
PS

okręciłem do szafki półkę

trochę ją widac.
Potem roślinki (niewiem czy dobrze je rozsadziłem, jak podrosną to poprzesadzam).
I w takim oto stanie akwa musiało pozostac do piątku.
PIĄTEK(18.03):
W piątek po powrocie ze szkoły pojechałem do zoologika po jakieś kamienie. Kupiłem lawę zapłaciłem jakieś 6,40zł, a także jedna roślinę-Rotale sp green, a także 6 tabletek nawozowych firmy sera, ale z tego co wiem nawozic mogę dopiero jak zbiornik dojrzeje. Czy to prawda? Po powrocie posadziłem roślinke, obsadziłem mchy na kamienie, a także zalałem jakieś 8-9/10 zbiornika ;}. Wsadziłem filtr, grzałke i w takiej pozycji zostało do soboty.
SOBOTA(20.03):
W sobote dopiąłem swego. Pokrywa była praktycznie skończona(wyszła masakrycznie), pozostało mi zamontowac oświetlenie. Najpierw sprawdziłem czy wszystko działa.
A następnie wszystko zamontowałem do pokrywy i hula na akwa.

Dolałem wody no i koniec zbiornik na ukończeniu.
Ooo...fotek już nie mogę dac więcej. o_O ? Wrzucę do następnego posta.

Meine "notka" cd.
A oto i one:
Oświetlenie:
A tu pokazuje jaka jest klarownośc wody odrazu po zalaniu:
No i to narazie na tyle.
PS:@Ecnad: Co to jest AQ?