• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czy ona jest kotna (jest w ciąży) ? Wszelkie pytania na ten temat proszę zadawać tutaj !

Witam serdecznie. Od pewnego momentu zauwazylem u moich brzanek, ze maja o wiele grubszy brzuszek niz jak je kupilem. Wydaje mi sie ze beda skladac ikre lub cos w ten desen. Moglibyscie mi powiedziec czy mam racje lub moze sie myle?

Załączone pliki Miniatury

Siemka czy ten gupik bedzie mial male?

Co ma znaczyć tytuł "gupik' dla tematu wątku?
Nazwa musi zawierać opis problemu.
W tej sytuacji powinieneś też skorzystać z opcji "szukaj".
Istnieje już specjalny wątek do rozpoznawania "ciąży".
Możesz porównać tam stan Twojej ryby z poprzednimi.
Ostrzeżenie - 20%
100%=ban
Temat przeniesiony - Olek.

Załączone pliki Miniatury

będzie miał. Smile

jeśli masz rośliny, typu rogatka to niedługo znajdziesz między nimi młode Smile
Cierpliwości, jeszcze będzie tak, że nie będziesz wiedział co z nimi zrobić Big Grin

Pozdrawiam!

po co zakladasz skoro wyzej mozesz dodac posc w istniejacym juz temacie?

a odpowiadajac na Twoje pytanie, to tak, bedzie mial, kazdy gupik ma zawsze Big Grin

słaba jakość zdjęcia ale myślę że będzie miał małe.Ostatnio hodowałem małe w innym akwa miałem ich 90 małych.Jak zachorowały na ospe rybią wszystkie mi zdechły.A ja bym wsadził do kotnika tą samice.

ook dzieki kupie jutro kotnik
z tydzien temu miala taki czarny brzuch ta kropke taka wielka a dzisiaj widze tam pare ale to malych kropek

Na pewno jest kotna. Myślę, że możesz nie zdążyć z kotnikiem. Samica wygląda tak, jakby miała urodzić za kilka godzin do 3 dni. Możliwe, że kropki, które widzisz to małe rybki- u moich samic zawsze były widoczne na dzień przed porodem Smile
Ciężko stwierdzić, czy na pewno młode będą za te kilka godzin, ale gdy moje samice wyglądały identycznie to za kilka godzin narybek już pływał...

Jutro są sklepy zamknięte...

ehh z czego mozna takie cos zrobic?
teraz widze 2 duze kropki przedtem bylo pare mniejszych ;p

ejj samce cały czas dolatują do jej "odbytu" tak jak by obgryzaly czy cos w tym stylu
wiecie o co chodzi?

Skocz do: