• 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 160L

Kakadu jest bardzo terytorialną rybą,więc trzymanie 4 szt na 100x40cm nie jest dobrym rozwiązaniem.
Proponuję wybrać sobie albo piskorki albo otoski.Nie ma potrzeby obydwóch trzymania.
A ryby ławicowe są doskonałym uzupełnieniem każdej obsady.Poza tym jest wiele bardzo ładnych i przede wszystkim są bardzo kolorowych ryb.

-.-'

Dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi i uwagi, na prawdę pomogły.
Wg mnie temat można zamknąć.

(05.05.2011, 08:12)Bonio03 napisał(a):  Dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi i uwagi, na prawdę pomogły.
Wg mnie temat można zamknąć.

To pochwal się, na co się zdecydowałeśBig Grin

Zdecydowałem się na:
1+3x mozaikowy
1+2/3x kakadu (seoo sugeruje że 4 to za dużo, a jestem pewny, że ma pojęcie większe niż ja o tych rybach więc prawdopodobnie będzie 1+2)
no i chciałem
6x otosek
10x piskorek
ale seoo napisał, że nie ma potrzeby trzymania obydwóch co mnie trochę dziwi jako, że ryby te żywią się czym innym i "robią" co innego w akwarium.

(05.05.2011, 14:31)Bonio03 napisał(a):  Zdecydowałem się na:
1+3x mozaikowy
1+2/3x kakadu (seoo sugeruje że 4 to za dużo, a jestem pewny, że ma pojęcie większe niż ja o tych rybach więc prawdopodobnie będzie 1+2)
no i chciałem
6x otosek
10x piskorek
ale seoo napisał, że nie ma potrzeby trzymania obydwóch co mnie trochę dziwi jako, że ryby te żywią się czym innym i "robią" co innego w akwarium.
A jaki przewidujesz lub już posiadasz fitr?
Jak będzie duża nadfiltracja to spokojnie będziesz mógł te piskorki wrzucić. Otosek to nie jest typowo denna ryba i w drogę piskorkom wchodzić nie powinna. Więcej obaw mam co do połączenia kakadu vs piskorekBig Grin Ale kakadu i otoski musisz wpuścić później, jak akwarium będzie ustabilizowane kompletnie i konkretnie zarośnięte roślinami które mają ogromny wpływ na zbiornik.
Taka moja rada. Inni mogą się co do piskorków nie zgodzić ale ja zawsze byłem zwolennikiem lekkiego przerybienia przy skutecznej filtracjiBig Grin
A z kakadu to zacznij od 1+2.

Już mi ktoś wyżej wspominał o tym późniejszym wpuszczeniu kakadu i otosków, ale nie chce mi się szukać Smile
A czemu piskorki miałyby wadzić kakadu ? Co prawda początkujący nie jestem w akwarystyce ale jakoś zaawansowany też nie więc pytam.
Piskorki są spokojnymi (w sensie nie agresywnymi) rybami dennymi potrzebującymi piasku do zakopywania się a kakadu (chyba) przydennymi potrzebującymi stałych kryjówek typu kokos.
Wiem, że to już jest odbieganie od tematu, ale skoro kolega wiśnia już wysunął taką wątpliwość to pytam.
---
Filtracji nie pamiętam a obecnie jestem na przedłużonej majówce więc nie sprawdzę.

(07.05.2011, 14:05)Bonio03 napisał(a):  Już mi ktoś wyżej wspominał o tym późniejszym wpuszczeniu kakadu i otosków, ale nie chce mi się szukać Smile
A czemu piskorki miałyby wadzić kakadu ? Co prawda początkujący nie jestem w akwarystyce ale jakoś zaawansowany też nie więc pytam.
Piskorki są spokojnymi (w sensie nie agresywnymi) rybami dennymi potrzebującymi piasku do zakopywania się a kakadu (chyba) przydennymi potrzebującymi stałych kryjówek typu kokos.
Wiem, że to już jest odbieganie od tematu, ale skoro kolega wiśnia już wysunął taką wątpliwość to pytam.
---
Filtracji nie pamiętam a obecnie jestem na przedłużonej majówce więc nie sprawdzę.
Na Apisto.pl popytaj, ale tam to na bank będą krzyczeć na mieszanie biotopówWink i naprostują Ciebie na Płd. AmerykęSmile

To the guy inquiring about model y steering wheel, 2025 tesla, tesla model y getting started, tesla 3 yoke, tesla dashboard accessories, tesla model 3 yoke steering, car cover tesla model y, tesla model x phone holder, tesla model y things to know, interior tesla model y, I highly suggest this awesome Tesla assessory forum or model s compared to model 3, bad things about tesla model 3, model 3 wheel upgrade, tesla rim model 3, tesla performance model 3 for sale, model 3 screen, best deal on tesla model 3, all new model 3, tesla y and x, tesla 2024 model 3, bearing in mind this updated Tesla assessory forum bearing in mind tesla model y new model, model y add ons, tesla ipsilon, tesla model 3 yoke steering, tesla must haves, tesla model 3 s, car cover for tesla model y, price of a new tesla model 3, difference between model y and model 3, tesla accessories shop, alongside all this view website for Tesla assessory site which is also great. Also, have a look at this do you agree on Tesla assessory info which is worth considering with model 3 model y, tesla model 3 center console cover, performance tesla y, tesla model y description, all new tesla model 3, tesla model 3 steering yoke, all black tesla 3, tesla model y sold out, tesla model 3 carbon fiber steering wheel, carbon fiber tesla, and don't forget this killer deal about Tesla assessory info and don't forget tesla model y must have accessories, different tesla model 3, tesla steering wheel plaid, tesla model y interior upgrades, base model tesla model 3, consultant for bearing in mind tesla 3 tesla y, tesla shopping, tesla car upgrades, model 3 sport, a tesla model, for good measure. Check more @ Excellent Healthy Nutrition Supplement Site 6de0d7e

Skocz do: