• 17 Głosów - 3.71 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

OBSADA 50l-90l - Wybierz coś dla siebie lub jeśli musisz pytaj tu.

(03.07.2011, 20:17)tosic napisał(a):  a można trzymac razem z prętnikami ramirezy?? bardzo mi sie te ryby podobają

Nie w akwarium 65l.

-.-'

Może wziąłbyś taką obsadę:
-prętnik karłowaty 1+3
-neon innessa 15szt.
-kirysek panda 5szt.
-krewcie przy gęstej roślinności np. red cherry, balabulti
-i ewentualnie jakieś ślimory Tongue

Witam,
Mam w planach założenie akwa 60l.
Jak na razie zakładam 25l z bojownikiem, jeśli się uda kupię większe, i tu pytanie co do obsady:

koniecznie neonki, jak najwięcej, czyli ile mogę dać? Wink
parka jakichś ładnych, dużych rybek, ew. haremik
albo nawet dwie takie parki Smile jeśli oczywiście akwarium nie będzie za małe na dwie parki
kiryski czy otoski na dno? skłaniam się ku kiryskom- ile?

co do parek- podoba mi się kakadu?

ewentualnie stadko neonek+ stadko jakichś innych ryb, jakich?

Albo kilka stadek neonek różnych gatunków- o to jest moje marzenie! Stworzyć idealny biotop Ameryki Południowej, czarne wody, i na dodatek kilka gatunków neonek! Big Grin Niestety nie wiem czy dostałabym w najbliższych zoologach czarne, zielone itd. gatunki neonek :/
Ale do rzeczy- ile neonek mogę mieć w 60l?

Jeśli chodzi o te parki to chcę rybek niewymagających, raczej dla amatorów.
Co do neonek- podobno muszą mieć miękką wodę, są domowe sposoby, żeby im ją zapewnić?
Ogólnie zależy mi na tym, żeby w akwarium było ładnie i kolorowo Smile

Witam,mam w planach założenie akwarium 50/60l.Jestem bardzo,ale to bardzo początkującym akwarystom i nie miałem kontaktu z żadnymi praktycznie gatunkami ryb.Chciałbym abyście pomogli mi dobrać obsadę akwarium do wcześniej podanego litrażu.Jakie rybki polecacie?Chciałbym kolorowe rybki,najlepiej abyście też podali trudność ich hodowli.Najlepiej aby tym rybkom które podacie dobrze się razem żyło.Myślę,że może to być akwarium z tylko jednym gatunkiem ryb.Liczę na szybkie odpowiedzi.

(09.07.2011, 08:45)BlueMan napisał(a):  Witam,mam w planach założenie akwarium 50/60l.Jestem bardzo,ale to bardzo początkującym akwarystom i nie miałem kontaktu z żadnymi praktycznie gatunkami ryb.Chciałbym abyście pomogli mi dobrać obsadę akwarium do wcześniej podanego litrażu.Jakie rybki polecacie?Chciałbym kolorowe rybki,najlepiej abyście też podali trudność ich hodowli.Najlepiej aby tym rybkom które podacie dobrze się razem żyło.Myślę,że może to być akwarium z tylko jednym gatunkiem ryb.Liczę na szybkie odpowiedzi.

Może harem bojownika?

-.-'

Może harem bojownika?
[/quote]

Na akwarium 50/60l ile ich kupić?

Harem - jeden samiec i 3 samiceSmile

(09.07.2011, 13:27)Norka1990 napisał(a):  Harem - jeden samiec i 3 samiceSmile

Dla początkującego nie będą one stwarzać większych problemów?Zastanawiałem się też nad neonkami...które raczej wybrać?I jak już to ile neonek?

(09.07.2011, 13:33)BlueMan napisał(a):  
(09.07.2011, 13:27)Norka1990 napisał(a):  Harem - jeden samiec i 3 samiceSmile

Dla początkującego nie będą one stwarzać większych problemów?Zastanawiałem się też nad neonkami...które raczej wybrać?I jak już to ile neonek?
Lepiej byłoby 1+2 bojownika.
Lub możesz mieć neonki innesa x10 + krewetki RC/kiryski.

-.-'

Lepiej byłoby 1+2 bojownika.
Lub możesz mieć neonki innesa x10 + krewetki RC/kiryski.
[/quote]

Chyba wezmę neonki choć jeszcze nic nie przesądzone.Zależy mi tez na dość łatwej hodowli,neonki łatwiej jest hodować niż bojowniki?

Skocz do: